Solliciteren? Gebruik de STARR-methode!

Met de STARR-methode bereidt u zich goed voor op uw sollicitatiegesprek. De methode werkt ook goed voor een sollicitatiebrief of netwerkgesprek.

Herkenbaar? In uw sollicitatiebrief staat dat u een goede netwerker bent, één van uw vaardigheden. Maar tijdens uw sollicitatiegesprek weet u geen concreet voorbeeld te noemen. Met de STARR-methode staat u nooit meer met een mond vol tanden!

De STARR-methode

STARR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. Maar wat is de methode en hoe past u het toe? In uw sollicitatiebrief staat bijvoorbeeld: ‘Ik ben behulpzaam.’ Tijdens uw sollicitatie kunt u een concreet voorbeeld geven door de STARR-methode te gebruiken. In deze video ziet u hoe.

Ook in uw sollicitatiebrief

Houd een sollicitatiebrief kort. Noem dus niet meer dan vier competenties. Geef van een competentie een kort en concreet voorbeeld met behulp de STARR-methode.

In uw brief staat bijvoorbeeld: ‘Doordat ik een luisterend oor bied tijdens de loop van een project, voelen anderen zich snel op hun gemak bij mij. Hierdoor word ik snel opgenomen in de groep en kan ik effectief samenwerken.’

Competentie            Luisterend oor bieden
Taak Project begeleiden
Resultaat
  • Anderen voelen zich op hun gemak.
  • Snel opgenomen worden in de groep.
  • Effectieve samenwerking.

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden