Van adviseur tot vrachtwagenchauffeur: het verhaal van Daniël Kroezen

omscholing van Daniël Kroezen

Er zijn mensen die, na het verliezen van hun baan, de kans krijgen zich te richten op andere uitdagingen. Dit verhaal gaat echter over iemand die al een toffe baan heeft. Toch koos hij voor een carrièreswitch. Dit is de eerste blog over het omscholingstraject van Daniël Kroezen.

Ik kan eigenlijk zeggen dat ik heel tevreden ben over alles. Als adviseur/inspecteur van OBN (Ongedierte Bestrijding Nederland) heb ik een mooie baan, een auto van de zaak, veel vrijheid en niemand die in mijn nek hijgt. Leuke collega’s, leuke klanten, leuk gezin. Wat wil een mens nog meer? Toch heb ik diep van binnen nog een andere droom. Als kleine jongen wilde ik altijd al vrachtwagenchauffeur worden, net als mijn vader en mijn oom Rini. Op vakanties was ik altijd al met ze mee. We reden langs de A1 naar de grens ‘De Poppe’ en zei mijn vader: ‘Jongen, wil je een keer?’ Nou, tuurlijk! Daar zat ik, als 15-jarige jongen in een Scania 112M op weg naar de laatste parkeerplaats voor de grens. Wat een avontuur! Als ik nu naar mijn kinderen kijk verklaar ik mijn vader toch wel enigszins voor gek, maar het waren de mooiste tijden. 

Mijn hele schoolperiode ging dan ook over vrachtwagens. Werkstukken, verslagen, tekeningen … alles ging over vrachtwagens. Op een gegeven moment zei een leraar: ‘jongen, zou je niet eens verder kijken naar andere beroepen? Wat als je om wat voor reden dan ook geen vrachtwagenchauffeur kan worden?’ Maar ik was standvastig en zei nee. Ik moest en zou later achter het stuur van een vrachtwagen gaan zitten. Na mijn schoolperiode ben ik gaan werken om te sparen voor de chauffeursopleiding, maar niet lang daarna sloeg het noodlot toe. Mijn vrouw werd ziek. Omdat een chauffeur niet veel thuis is heb ik een keuze moeten maken en heb ik ander werk gezocht. En zo geschiedde, je knippert even met je ogen en ineens heb je twee kinderen en ben je als 40-jarige adviseur werkzaam bij het OBN.

Echter, op de verjaardag van mijn oom Rini werd de droom weer aangewakkerd. ‘Daniël ’, zei hij, ‘wil je geen chauffeur meer worden?’ ‘Ach Rien’, zei ik, ‘die droom heb ik jaren geleden al opgegeven. Ik ben nu 40, moet ik nu nog een opleiding van duizenden euro’s gaan volgen en een nieuwe baan zoeken? Nee, dat kan niet meer.’ Maar Rini wees me op het aantal vacatures dat er nu openstaat voor vrachtwagenchauffeurs en de mogelijkheden voor opleidingsvergoedingen. 

Dit advies heb ik ter harte genomen. Ik kies voor mijn droom en word vrachtwagenchauffeur! De volgende meer zal ik meer over deze reis vertellen. In de tussentijd kun je me volgen op mijn website www.danielkroezen.nl of via YouTube. Ik heb ook LinkedIn.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden