Daniel Kroezen:

Van adviseur tot vrachtwagenchauffeur deel 3: dromen zijn geen bedrog

blog omscholing vrachtwagenchauffeur

Dit verhaal gaat over iemand een toffe baan had, maar toch koos voor een carrièreswitch. Dit is de derde en laatste blog over het omscholingstraject van Daniël Kroezen.

In mijn vorige blog schreef ik over het behalen van de examens, en hoe mijn familie dacht over de keuze om vrachtwagenchauffeur te worden op latere leeftijd. Ik heb mijn familie overtuigd, mijn opleiding doorlopen en nu wordt het tijd om ook daadwerkelijk aan mijn droombaan te beginnen!

Sinds 11 juni werk ik daadwerkelijk voor JobTrans, een bedrijf dat opleidingen en werkplaatsingen verzorgt voor mensen in de transportsector. Toen ik toe was aan mijn eerste werkgever keken ze mee om een baan zo dicht mogelijk bij mij huidige woonplaats te vinden. Die kwam er dan ook: Oegema Transport in Dedemsvaart.

In het begin maakte ik vooral korte ritten. Als je net gestart bent leer je daarmee het meest. Rijden kunnen kunnen de meeste al wel, dus belangrijk is dat je veel laadt en lost. Bij Oegema Transport leer ik veel, te veel om hier allemaal op te noemen. In het begin was het erg wennen aan het ritme van vroeg opstaan en lange dagen maken, maar nu beginnen sommige dingen al gewoon te worden. Het mooiste blijft toch het rijden met zo'n truck en lekker de hele dag onderweg zijn. Af en toe iets laden of lossen en dan direct weer genieten.

Ik kan iedereen het vak van vrachtwagenchauffeur aanbevelen. Met name wat oudere mensen/zijinstromers. Als je een gezin met wat oudere kinderen hebt, en je daardoor makkelijker wat langer van huis kunt, is dit hét perfecte moment om over te stappen naar dit prachtberoep.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Reageer op dit blog

CAPTCHA
Vink onderstaand hokje aan:

Reacties

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden