Daniel Kroezen:

Van adviseur tot vrachtwagenchauffeur deel 2: goed vertrokken

Daniel laat zich omscholen

Dit verhaal gaat over iemand een toffe baan had, maar toch koos voor een carrièreswitch. Dit is de tweede blog over het omscholingstraject van Daniël Kroezen.

In mijn vorige blog stelde ik mezelf voor en liet ik weten dat ik definitief achter mijn droom aan ben gegaan om vrachtwagenchauffeur te worden. Ik heb me nu vol in de omscholing gestort en ben momenteel onderweg naar alle benodigde papieren.

Er worden op dit moment in Nederland veel vrachtwagenchauffeurs gezocht. Zo veel zelfs, dat er bedrijven zijn die de opleiding en de rijlessen vergoeden. Sommigen bieden zelfs een baangarantie! JobTrans in Genemuiden vergoed voor mij bijvoorbeeld alle rijlessen voor rijbewijs C & E en code95 (een extra kwalificatie voor beroepschauffeurs). Bovendien krijg ik ook een 3-jarige baangarantie. 

Gelukkig staat mijn familie vierkant achter mijn keuze om vrachtwagenchauffeur te worden. Zelfs als dat betekent dat ik soms dagen van huis ben. Dat deze omscholing ons vrijwel niets kost is ook een mooi bijkomend voordeel natuurlijk.

De weg op

Inmiddels heb ik 28 rijlessen achter de rug en ook code 95 en rijbewijs C is in een keer behaald. Een heerlijk gevoel om dit al achter de rug te hebben en in zo’n grote truck te rijden. Ik kan niet wachten om te starten met werken! Via JobTrans doe je eerst ervaring op met het rijden met rijbewijs C (voor vrachtwagens), om vervolgens rijbewijs E (voor vrachtwagens met een aanhangwagen) te gaan halen. Met rijbewijs E op zak kan mijn droom echt beginnen en ga ik aan de slag bij een transportbedrijf. Hier ga ik dus echt de weg voor op. Ik houd jullie op de hoogte.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden