Theo Jongedijk:

Uitdaging aan ambassadeur op Netwerkcafé Amsterdam

Theo in zijn kamer

‘U past zeker in ons profiel!’ Wat een geweldig leuk afgestemde reactie op mijn boekje ‘U past niet in het profiel’ dat kan worden gedownload bij deze en eerdere blogs van mij op Werkblad Magazine.

Carla Bienemann van Netwerkcafé Amsterdam, een initiatief van, voor en door 50-plus werkzoekenden stuurde het toepasselijke bericht naar mijn account op LinkedIn.‘Elke maand wordt een middag met sprekers en workshops gehouden. We verwelkomen je heel graag als spreker in mei. Kun je en wil je?’ Een uitnodiging naar mijn hart.

Anonieme werkloze

Vanaf dag 1 van het werkloos zijn is mijn streven alles eruit te halen wat erin zit. Ervaring opdoen als sollicitant, kansen benutten en waar mogelijk eigen kennisoverdragen.‘In april hadden we 140 bezoekers’, lees ik in het bericht van Carla. Dat schept verwachtingen. Spreker was toen Jan Slagter, een bekende Nederlander, de omroepbaas van ‘seniorenzender’ Max. Aan mij als anonieme werkloze ervoor te zorgen dat de zaal weer propvol komt. Ik moet iets verzinnen.Geen probleem. Daar ligt mijn talent.

Kleine zelfstandige

Als voormalig verslaggever van De Telegraaf was ik decennialang een soort kleine zelfstandige. Zoals de bakker iedere dag letterlijk zorgt voor brood op de plank, zo moet een journalist zelf met een goed verhaal zijn plek in de krant veroveren. Als het even kan op de 1. De voorpagina.Ik haal mijn onderwerp uit de actualiteit. Er is een ambassadeur benoemd voor 50-plus werklozen. Zijn naam: John de Wolf. Een bekende Nederlander, voormalig voetballer van Feyenoord.Dat er een ambassadeursfunctie te vergeven was, wist ik niet. Nergens gehoord of gelezen. Ook nog gehonoreerd. Ik zou best John de Wolf willen zijn.

Betere ambassadeur

Mijn slogan voor de netwerkbijeenkomst in Amsterdam wordt: ‘Ik ben een betere ambassadeur dan John de Wolf’. Dat durf ik te beweren na op internet vergeefs gezocht te hebben naar heldendaden van John in zijn nieuwe functie.De uitdaging werkt. Alle stoelen bezet. Staanplaatsen aan de zijkanten.Na mijn verhaal beantwoord ik nog een aantal vragen. De laatste stelt Carla Bienemann. Niet aan mij, maar aan de zaal: ‘Wie ziet in deze spreker een betere ambassadeur dan John de Wolf?’ Een grote meerderheid steekt de hand op. Missie geslaagd. Voorlopig, althans.Carla Bienemann mag mij weer uitnodigen. Als John de Wolf komt spreken. Zien wie er dan wint.

BijlageGrootte
U past niet in het profiel doc bestand.doc130 KB

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden