Peter van Berkel (51):

Overstap naar andere branche

Peter bij zijn vrachtwagen na omscholing

Na ontslag kan omscholing de kans op werk vergroten. Toen Peter van Berkel werd ontslagen, liet hij zich omscholen via het project 2.000 chauffeurs gezocht. Dat leverde hem een nieuwe baan op. Lees zijn blog.

Toen ik op 1 juni 2013 op 47-jarige leeftijd werd ontslagen, dacht ik: ik blijf binnen mijn vertrouwde werkomgeving in de keukenmontage solliciteren. Daar vind ik zo een andere, net zo goed betaalde baan. Dat viel dus zwaar tegen. Er was voldoende werk, maar de salarissen waren voor mij steeds niet voldoende.

Werk in een andere sector

Na 2 jaar met veel sollicitaties en gesprekken kwam ik via mijn zoon in contact met zijn werkbegeleider van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Hij vertelde mij dat ze op dat moment zochten naar 2.000 chauffeurs.
Ik ben naar een voorlichtingsbijeenkomst van het Sectorinstituut geweest en toegelaten om daaraan mee te doen. Ik heb alle tests met goed gevolg doorlopen.

Daarna moest ik ‘alleen’ nog op zoek naar een werkgever. De mensen van het Sectorinstituut willen je echt met alles helpen. Zelfs met het zoeken naar een werkgever. Ik, eigenwijs als ik ben, heb mijn stoute schoenen aangetrokken en de werkgever van mijn zoon benaderd. Ze zagen het helemaal zitten in de opzet van het Sectorinstituut. Ik zou, als ik mijn rijbewijs en code 95 had behaald, een jaarcontract aangeboden krijgen.

Nieuwe baan na omscholing

Sinds 26 september 2016 ben ik in dienst bij Frans de Wit International BV in Moerdijk en sinds een paar maanden heb ik mijn eigen wagen. Elke dag geniet ik nog met volle teugen van mijn overstap naar het chauffeursvak. Ik hoop dat ik het tot mijn pensioengerechtigde leeftijd mag blijven doen.

Voor vragen of uitleg over de hele gang van zaken ben ik altijd benaderbaar. Neem daarvoor contact op via mijn LinkedIn-account.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Reageer op dit blog

CAPTCHA
Vink onderstaand hokje aan:

Reacties

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden