Nieuwe kansen door werken met behoud van WW-uitkering

Ruud de Jong blogde eerder over het vinden van een tijdelijke baan. Direct hier achteraan vond hij opnieuw een tijdelijke werkplek, ditmaal met een aanvulling vanuit de WW. Hoe staat Ruud hier tegenover?

Niemand kiest ervoor werkeloos te worden. Nou ja, ik niet tenminste. Toen ik er bij mijn voormalige werkgever uit ging met een regeling, was het niet mijn planning om een paar maanden thuis te zitten. Mijn droom was om snel de perfecte baan te vinden: dicht bij huis, leuk werk, minder uren en met genoeg tijd voor alles wat het leven leuk maakt. En toch kwam ik thuis te zitten en het viel me zwaarder dan ik had gedacht. Elke dag opstaan met genoeg redenen om te blijven liggen, vakantie was toch anders. 

Werk leidt tot werk

Uiteindelijk vond ik een tijdelijke baan voor zes maanden als uitzendkracht bij een provincie. En toen dat klaar was, stond al snel de volgende uitdaging te wachten. Werk leidde tot werk, dat bleek maar weer. Er zat wel een behoorlijke adder onder het gras. Met de reiskostenvergoeding kwam ik niet helemaal tot aan huis en het salaris was heel wat lager dan ik gewend was. En de reistijd… Waarom zou ik hiervoor elke dag mijn bed uit komen? Kon ik niet beter afwachten en hopen op betere tijden?

Maar ik wist hoe het voelde om in de wintermaanden thuis te zitten. Het dag in, dag uit druk zijn met het schrijven van sollicitatiebrieven, wetend dat een deel ervan onherroepelijk zou leiden tot een zoveelste nee, het was een angstbeeld geworden. Dan stak ik mijn energie toch liever in zaken die ergens toe konden leiden.

Aanvulling vanuit WW

Spijt heb ik niet gehad. Mijn werkgever was erg prettig en bijna vanaf de eerste dag werd meegedacht over hoe een carrière na mijn uitzendperiode eruit zou kunnen zien. Dat ik vanuit de WW een aanvulling kreeg op mijn salaris hielp zeker mee. Binnenkort begin ik als vaste medewerker bij een andere afdeling van het bedrijf. Het is dus geen slecht idee om even een stapje terug te doen, of het nu in salaris, reistijd of iets anders is. Perfecte banen zijn er maar weinig en soms kost het tijd om de juiste combinatie te vinden. Ik heb in ieder geval een stap gemaakt en wie weet lukt het me om stukje bij beetje die perfecte baan bij elkaar te sprokkelen. Een mens mag dromen, toch?

Andere blogs van Ruud:

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden