Minder werken om meer te leven

Werk en vrije tijd verdeling

Mandy is 34 jaar en werkt sinds kort in de logistiek. Op www.mommandy.com blogt ze over hoe zij balans vindt tussen werken en zorgen voor haar gezin.

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik vol goede moed aan een leer-werkbaan in de zorg was begonnen. De eerste maanden ging dat heel goed. Ik was 24 uur per week op de werkvloer te vinden en ging 1 dag in de week naar school. Ik haalde voldoening uit het zorgen voor de bewoners en het vergaren van inhoudelijke informatie over mijn nieuwe vak. 

Eisen stellen aan mezelf

Maar er waren een aantal factoren die bij mij uiteindelijk de doorslag gaven om niet verder te gaan in de zorg. De onregelmatige diensten maakten me onrustig, ik miste een vaste structuur. En de combi van 32 uur per week werken en school en daarnaast voor mijn gezin zorgen was gewoon te veel. Ik had hierdoor geen tijd meer voor de dingen waar ik voorheen zo van genoot. Zoals schrijven en schilderen.

Na lang beraad heb ik ervoor gekozen te stoppen met de opleiding en het werken in een verzorgingstehuis. Ik werd er niet gelukkig van en het kostte me te veel energie. Maar ja, wat dan? Ik moest weer op zoek naar werk. Ik sprak met mezelf af dat ik dat op mijn gemak zou doen. Ik sprak de intentie uit er positief in te staan. Nu stond alles immers nog open. Ik ging nu eens kijken wat ík nodig heb in een baan. Wat past nu bij míj en mijn situatie? Wat ik erg belangrijk vind is dat ik genoeg energie en tijd moet hebben om naast mijn werk de dingen te doen waar ik plezier aan beleef. Voor mij betekent dat minder uren werken. Bij het zoeken van nieuw werk werd dat dus een harde eis. Ik ging op zoek naar een baan voor maximaal 24 uur in de week.

Vaste structuren in mijn werk 

Ik mocht tot mijn genoegen bij een aantal bedrijven op gesprek komen. En uiteindelijk vond ik een functie in de logistiek die weliswaar intellectueel niet uitdagend was, maar die voor de rest perfect aansloot op mijn eisen. Een baan met structuur, vaste werkdagen en werkuren. Een reistijd onder de 30 minuten en wat nog het allermooiste is: de werktijden sluiten precies aan op de schooltijden van mijn zoon. Ik breng hem ’s-ochtends weg, ga werken, en sta hem dan voor school uit is weer op te wachten. Ideaal! 

Momenteel werk ik 3 dagen van 5 uur en zal dat spoedig gaan uitbreiden naar 4 dagen van 5 uur. Op deze manier kan ik er voor mijn zoon zijn en heb ik nog genoeg energie om te schrijven en te schilderen. Voor nu is het goed en ben ik gelukkig. En mocht daar verandering in komen, dan pas ik me weer aan.

Mandy schreef meer blogs op Werkblad:

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden