Marian Baarda :

Mijn brief werd meer dan 500 keer geretweet

Mijn brief werd meer dan 500 keer geretweet

Marian Baarda maakte een originele sollicitatiebrief en zette die op Twitter. Het resultaat: heel veel retweets. Ze schreef een blog over haar sollicitatie ervaring tot nu toe.

Als je na 15 jaar werken thuis komt te zitten, is dat een rouwproces. Althans, zo heb ik het ervaren. Ik viel in een gat. Mijn werk was mijn hobby, ik ben nooit met één dag tegenzin naar mijn werk gegaan. Het verlies van mijn baan moest ik een plekje geven en ik moet bekennen dat dat best wel even duurde. Maar, de knop ging om; het is niet het einde van de wereld.

Dat bleek toch iets makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb een opleiding gedaan aan de MBO-V, ben verpleegkundige, maar niet meer BIG-geregistreerd. Ik ben binnen de zorginstelling van groepsbegeleider in de functie van administratief medewerker gerold. Maar papieren voor deze functie heb ik niet. Dat bemoeilijkt het solliciteren behoorlijk. De één na de andere afwijzing kwam in mijn inbox. De moed zakt je soms behoorlijk in de schoenen. Ik heb diverse vacatures geprobeerd: administratieve functies, orderpicker, op de versafdeling van een supermarkt… Als ik al een reactie terug kreeg, begon die met ‘helaas…’

Op een middag belde ik de fysiotherapeut, want ik had een spier verrekt in mijn rug. Toen daar na 2 x niet werd opgenomen, zei ik tegen mijn man: daar moet ik werken! Ik dacht; ik trek de stoute schoenen aan en schrijf een brief. Normaliter schrijf ik keurig nette en correct opgestelde sollicitatiebrieven, maar ik wilde deze keer eens iets anders, een humoristische brief. Op vrijdagnacht rolden de zinnen door mijn gedachten, dus heb ik ze direct opgeschreven en de volgende dag gepost bij de fysiotherapeut.
Omdat ik de brief zelf grappig vond, postte ik hem op Facebook en Twitter. Ik Twitter zelden, dus ik vond het al verbazingwekkend dat mijn Tweet 8 keer geretweet was. Inmiddels is dat ruim 500 keer. De fysiotherapeut heeft later contact met me opgenomen; ‘helaas’…

En hoe is het nu met me, na deze actie? Ik ben benaderd door enkele werkgevers. Tot op heden is daar nog niks uit voort gekomen. Maar daarom geef ik zeker niet op! Mijn advies is: jij bent uniek, dus laat je brief ook uniek zijn. Laat de brief eruit springen. Blijf dicht bij jezelf, en blijf positief!

Lees hier meer over Marians originele sollicitatie.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Reageer op dit blog

CAPTCHA
Vink onderstaand hokje aan:

Reacties

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden