Hoe tijdelijk is tijdelijk werk

Tijdelijk contact wordt niet verlengd daarom op zoek naar nieuwe baan illustrati

Ruud de Jong was erg blij met zijn tijdelijk baan. Maar het contract liep af en nu moet hij weer opnieuw op zoek naar werk.

Ik weet nog goed hoe het vinden van een baan na mijn werkloosheid voelde als een verlossing. Hoezeer ik me ook had voorgenomen een positieve instelling te houden, het schrijven van brieven, het voeren van gesprekken en het teleurgesteld raken na de zoveelste nee greep me meer aan dan ik had verwacht. En als je dan eindelijk een ja hoort …

Einddatum contract

Het was een tijdelijke baan, 5 maanden om precies te zijn. Maar goed, 5 maanden salaris, 5 maanden ervaring, 5 maanden geen verplichtingen naar het UWV, ik keek er naar uit als naar een vakantie. En zo voelde het ook. En dan was er de wortel die ik voor mijn eigen neus hield. Doe dit en doe het goed. Wie weet houd je er een verlenging aan over of zelfs een vaste baan!
Maar er was altijd die einddatum. In het begin voelde het nog ver weg. Ik deed mijn werk en hield geen rekening met een eventueel afscheid. Ga er maar vanuit dat het verlengd wordt, werd me gezegd. En hoewel ik mezelf vertelde dat die einddatum toch echt dichterbij kwam, luisterde ik er liever niet naar.
Uiteindelijk werd mijn tijdelijke dienstverband verlengd met een maand, meer niet. Het geld was op, het werk niet. Ik was graag gebleven.

Tijdelijk werk is beter dan niet werken

Had ik het dan niet moeten doen? Ben je gek. Werken is altijd beter dan niet werken. Ik verdiende, ik leerde, ik verzamelde referenties en had veel plezier met mijn tijdelijke collega’s. En ik voelde me een stuk beter over mezelf. In mijn geval gaf het tijdelijke werk me ook de rust en het inkomen om een opleiding af te ronden.
Op naar mijn volgende klus. Ik doe dit en ik doe het goed. Wie weet houd ik er een verlenging aan over of zelfs een vaste baan! Je weet het nooit.

Lees ook de eerdere blog van Ruud

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden