Ervaren maar geen baan

Ervaren maar geen baan, zoeken naar werk

43 jaar werkervaring, maar geen baan. Bert van Engelen verloor zijn baan door een reorganisatie. Hij vindt het lastig om na veel jaren werken weer te moeten solliciteren. Lees zijn blog.

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Bert van Engelen, 60 jaar jong, wonend in Tilburg, en mijn passie ligt toch wel bij bouwkunde, met name in het coöperatiewereldje. Het direct met mensen omgaan en ze huisvesting bieden, of gebreken waar ze al lang tegenaan kijken oplossen, is wel het mooiste wat je kunt bedenken, met alle ins en outs die hierbij horen. Na 32 jaar met veel plezier in dit wereldje gewerkt te hebben, voorheen 10 jaar bij een bouwbedrijfje, kwam ik in september 2016 toch helaas in de WW na een reorganisatie.

Schaamte en onmacht door werkloosheid

Heel je wereld stort in en de woorden ‘dat het niet aan mij lag’ zijn een schrale troost. Dan kom je voor het eerst in aanraking met UWV, waar je tot dan toe alleen maar van hebt gehoord en altijd hebt gedacht: dat is niets voor mij. De werkelijkheid is anders. Wat nu? Je leert solliciteren na 32 jaar, een cv opstellen, waarop je moet aangeven dat je al 43 jaar gewerkt hebt en wat je allemaal hebt gedaan. Dat is graven in je verleden en dingen opzoeken die de normaalste zaak van de wereld voor je waren. De schaamte om te moeten zeggen dat je in de WW zit , een uitkering krijgt; een gevoel van onmacht en teleurstelling.

Geen reactie op sollicitatiebrieven

Je moet alles via een website regelen. Contact is er nauwelijks en daar zit je in de eerste instantie ook niet op te wachten. Dus je gaat je eigen weg zoeken in de wereld van solliciteren en contacten leggen. Nu heb ik gelukkig een groot netwerk opgebouwd. De reactie van iedereen is dat ze het erg vinden, maar een baan is er niet bij helaas. Je legt je gegevens neer bij zo veel mogelijk detacheringsbureaus, maar dat heeft tot op heden niets opgeleverd. Dat je vaak niet eens een reactie krijgt is wel het meest frustrerende van het geheel. Misschien ben ik te ongeduldig, maar toch!

Maar één baan nodig

Ik heb de laatste 10 jaar veel gewerkt als beheerder van gebouwen voor een bepaalde doelgroep, denk dan aan Novadic-Kentron, Leger des Heils, Lunet zorg, Neos en noem ze maar op. Altijd met een fijne doch zakelijke manier om zo goed mogelijk voor beide kanten tot een overeenkomst te komen. Ook daar is helaas geen plaats voor een ervaren rot in het vak.Dus wekelijks solliciteren en hopen dat het een keer raak zal zijn, ik heb tenslotte maar één leuke baan nodig en wil graag zo snel mogelijk weer aan de gang.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden