Wilt u ook in het buitenland werken?

1. Baankans in Duitsland

In Duitsland is de kans op een baan groter. Margriet Brandsma: ‘In Nederland is nog steeds een pittige werkloosheid. Over de grens is de situatie anders. Duitsland vergrijst snel. En het is een veel groter land. Sommige Duitse deelstaten zijn net zo groot als Nederland. In Beieren, Baden-Württemberg, Noordrijn-Westfalen en in de grensstreek zijn veel vacatures. In het oosten van Duitsland is nog ruimte voor agrarische bedrijven.’

2. Tips van Margriet Brandsma

-Leer de taal. Met Engels kom je er niet in Duitsland.
-Ga naar festivals, sportwedstrijden, cafés. Verdiep je in de cultuur. Praat met mensen.
-Zet door. Je bent niet meteen beste vrienden. Heb daar begrip voor. Je bent een buitenstaander. Je moet het vertrouwen winnen. Geef niet op. Na een tijdje lukt het.

3. Meer weten over Duitsland?

Wilt u meer weten over werken in Duitsland? Lees alles over belastingen, pensioen en werken in een grensland op grensinfo.nl. En lees alles over werken in Duitsland op go-euregio.eu.

4. EURES-app

EURES brengt werkzoekenden in contact met werkgevers in het buitenland. Met de EURES-app zoekt u gemakkelijk naar banen in heel Europa. Kijk hier voor vacatures in Europa. Lees ook op werk.nl hoe u zich kunt voorbereiden op sollicitaties in Europa.