Vacaturetermen-abc: deel 1

Uitleg wat betekenis is van vacaturetermen, zoals bruggenbouwer?

Agile, dynamisch of hands on … In veel vacatures staan dezelfde termen. Maar wat betekenen ze? En hoe speelt u erop in met uw sollicitatiebrief? Lees alle veelvoorkomende termen in dit Vacaturetermen-abc. Hierbij deel 1: van A tot K.

De A van Aanpassingsvermogen, Affiniteit en Agile

Aanpassingsvermogen: u bent een kameleon en voelt zich snel thuis in de nieuwe kantoortuin, bedrijfsbus of het klaslokaal. Noem voorbeelden hoe u zich snel een nieuwe omgeving eigen maakt, en hoe u zich snel aanpast bij een tegenslag door over te gaan op plan B.
Affiniteit: met deze term vermijdt de schrijver het woord leuk, maar daar komt het dus eigenlijk op neer. Iets ‘spreekt u aan’, ‘u wordt er enthousiast van’ zijn alternatieven. Noem voorbeelden. Dit hoeft niet altijd binnen het werk te zijn. Affiniteit met schrijven kan eveneens blijken uit uw eigen blog die u al jaren bijhoudt.
Agile: dit betekent letterlijk ‘lenig’. Het lijkt wel een modewoord, maar betekent stiekem gewoon flexibel. Zie F.

De B van Besluitvaardigheid en Bruggenbouwer

Besluitvaardigheid: knopen zijn er om door te hakken. Natuurlijk in overleg met het team. Omschrijf in het kort een situatie waarin uw besluitvaardigheid van pas kwam. Wees zo concreet mogelijk en overdrijf nooit.
Bruggenbouwer: tenzij u naar een baan bij een constructiebedrijf solliciteert, bedoelt men dit figuurlijk. Bruggen bouwen is eigenlijk mensen, met uiteenlopende ideeën, met elkaar verbinden.

De C van Creatief

Hiermee wordt meestal niet bedoeld dat u in december altijd zelf de kerstkaarten knutselt, maar dat u ‘out of the box’ kunt denken en iedereen kunt verrassen met originele oplossingen. Een creatief voorbeeld? Altijd benoemen.

De D van Duizendpoot en Dynamisch

Duizendpoot: de overtreffende trap van het schaap met de vijf poten. Wordt vaak gebruikt om aan te geven dat u naast een presentatie tijdens het directieoverleg wel even de printjes verzorgt, de koffie regelt en overweg kunt met een weigerende wifi-verbinding. Wilt u hier op inspelen met uw sollicitatiebrief, laat dan weten dat u van afwisseling in het takenpakket houdt en omschrijf in welke uiteenlopende werkzaamheden u uitblinkt.
Dynamisch: als in een vacature de term ‘dynamische omgeving’ staat, zijn er vaak allerlei organisatorische ontwikkelingen gaande waarin u zich staande moet zien te houden. Gaat het over een dynamisch team, dan wordt er een team bedoeld dat actief, daadkrachtig en ondernemend is. Vaak in combinatie met jong. Bent u zelf niet ontzettend expressief (en misschien ook niet meer zo jong)? Denk om en gebruik stabiel, weldoordacht en evenwichtig als welkome aanvulling op het dynamische team.

De E van Enthousiast

Zorg dat uit uw brief enthousiasme doorklinkt zonder te overdrijven. ‘Ik kan niet wachten op uw reactie’ is wellicht iets té enthousiast. ‘Ik kijk uit naar uw uitnodiging’ past beter. En uiteraard heeft u bij het sollicitatiegesprek een streepje voor op de andere kandidaten wanneer u laat zien hoe enthousiast u bent over de functie.

De F van Flexibel

Sluit perfect aan bij de D van Duizendpoot en slaat bijvoorbeeld op variabele werktijden, reisafstanden en dat u niet moeilijk doet over e-mailtjes beantwoorden na werktijd. Bepaal wel altijd voor uzelf hoe ver u wilt gaan in die flexibiliteit. Grenzen aangeven staat niet in dit ABC, maar is zeker een belangrijke competentie.

De G van Gespreksvaardigheden

Voorbeelden van gespreksvaardigheden zijn luisteren, discussiëren, feedback geven en ontvangen. Heeft u hier niet meteen werkervaring in? Wat dacht u van gespreksvaardigheden bij het trainen van het voetbalteam of tijdens de vergaderingen van het buurtplatform.

De H van Hands on

Vaak gevolgd door ‘mentaliteit’. Een doener, iemand die van aanpakken weet met de handen uit de mouwen. Vermijd de term, maar toon met voorbeelden aan dat u graag aan de slag gaat. U kunt dan meteen de R van Resultaatgericht meenemen.

De I van Informeel en Initiatiefrijk

Informeel: bedrijven spreken graag van een ‘informele sfeer op de werkvloer’. Zie ook de J van Joviaal. De manager wordt met ‘je’ aangesproken, de directeur met de voornaam. Een heel formele werksfeer komt nog maar weinig voor in Nederland, maar wees nooit te informeel in uw sollicitatiebrief. Lees als voorbereiding de teksten op de bedrijfswebsite. Hiermee krijgt u vaak al een goed beeld van de juiste toon.
Initiatiefrijk: neemt u graag en vaak het voortouw? Dan bent u initiatiefrijk. In plaats van dit woord letterlijk te gebruiken in uw brief, kunt u beter beschrijven in welke situatie u het initiatief nam. Geen woorden maar daden. Past helemaal bij u als graag het initiatief neemt.

De J van Joviaal

Zie de I van informeel. Het zegt veel over de werksfeer. Er worden hier grapjes gemaakt, mensen zijn hartelijk en tijdens een verjaardag wordt getrakteerd.

De K van Kansen zien en Klantgericht

Kansen zien: ‘Ben jij iemand die kansen ziet?’ staat er geregeld in vacatures. Geef in uw sollicitatiebrief aan dat u ze niet alleen ziet, maar ze ook grijpt en benut. Want alleen aan kansen zien heeft niemand iets. Zo valt u meteen op.
Klantgericht: de hedendaagse variant van ‘de klant is koning’. In een winkel is dit vanzelfsprekend, maar ook als telefonist of consultant is het belangrijk dat u oog heeft voor de klant. Omschrijf waarom u dit belangrijk vindt. Hiermee laat u zien dat het geen trucje is, maar dat u echt gemotiveerd bent om de klant als koning te behandelen.

Lees ook deel 2: van L tot Z.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden