Uw cv op werk.nl: 5 vragen

Een printscreen van cv plaatsen op werk.nl

Ben ik verplicht om mijn cv op werk.nl te plaatsen? Hoe zoek ik het beste naar vacatures? Zijn mijn persoonsgegevens wel veilig? Veel werkzoekenden hebben vragen over het plaatsen van hun cv op werk.nl. Antwoord op de 5 meest gestelde vragen:

1. Ik heb een WW-uitkering, ben ik verplicht om mijn cv op werk.nl te plaatsen?

Als u een WW-uitkering heeft, ontvangt u in uw Werkmap een aantal taken van UWV. Een hiervan is het plaatsen van uw cv op werk.nl. Dit is dus verplicht. Door uw cv op werk.nl te plaatsen, presenteert u uzelf aan duizenden werkgevers. Deze kunnen direct reageren op uw cv.

2. Hoe plaats ik mijn cv op werk.nl?

U plaatst uw cv op werk.nl door in te loggen in uw Werkmap. Dit kan met uw DigiD. U leest dan hoe u stap voor stap uw cv op werk.nl plaatst. Sommige gegevens heeft UWV al voor u ingevuld. Controleer deze gegevens goed en pas ze zo nodig aan. In uw cv kunt u ook aangeven of u tot een bepaalde doelgroep behoort. Zoals Wajong, gehandicapten en chronisch zieken. Zo kunnen werkgevers die hierop zoeken u makkelijk vinden. Bekijk ook de uitgebreide handleiding voor het plaatsen van uw cv.

3. Wat is de beste manier om naar vacatures te zoeken op werk.nl?

Zorg allereerst dat u ingelogd bent in de Werkmap. Hierdoor ziet u meer vacatures dan wanneer u niet ingelogd bent. U kunt zoeken op een beroep (bijvoorbeeld: bouwvakker) of op een trefwoord (bijvoorbeeld: metselen). Om vacatures in uw omgeving te zoeken kunt u uw postcode invoeren en de gewenste maximale reisafstand. Ook kunt u aanvinken of u vacatures wilt zien waarvan de werklocatie kan wisselen door heel Nederland. Daarnaast kunt u het zoekresultaat verfijnen door gebruik te maken van filters zoals ‘uren per week’, ‘opleidingsrichting’, ‘opleidingsniveau’ of ‘sector’. Wilt u juist zo breed mogelijk zoeken? Als u op 'beroep' zoekt laat werk.nl ook vacatures zien die verwant zijn aan het beroep waarop u zoekt. Deze vindt u onder het kopje ‘kijk ook eens naar …’. Vacatures waarin u geïnteresseerd bent, kunt u opslaan om op een later moment te bekijken. Ook kunt u vacatures doormailen en printen.

4. Moet ik verplicht solliciteren op de vacatures die ik per e-mail ontvang?

Als u uw cv op werk.nl plaatst, kunt u bij ‘instellingen en privacy’ aanvinken of u per e-mail vacatures wilt ontvangen die mogelijk bij uw cv passen. Als u hiervoor kiest, zoekt werk.nl automatisch vacatures die bij uw cv passen. Het is niet verplicht om hierop te solliciteren. Het is alleen een handig hulpmiddel. Het is daarnaast wel aan te raden om ook zelf actief te zoeken. Zo kun u de zoekopdracht aan uw wensen aanpassen of verfijnen.

5. Kan ik mijn persoonsgegevens afschermen op werk.nl?

Ja, u kunt bij het aanmaken van uw cv kiezen of werkgevers uw persoonlijke gegevens mogen zien. Dit kan bij stap 10 ‘instellingen en privacy’. Ook kunt u aanvinken of ze u mogen bellen. Tip: werkgevers geven de voorkeur aan direct benaderbare kandidaten. Kiest u voor een anoniem cv? Vink dan wel aan dat u telefonisch benaderd wilt worden. Zo kan de werkgever direct contact met u opnemen. Alleen werkgevers die zijn ingelogd op werk.nl kunnen uw gegevens zien. En alleen als ze een vacature hebben, kunnen ze contact met u opnemen.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden