Stel vragen aan UWV via nieuwe berichtenfunctie

Stel vragen aan UWV via nieuwe berichtenfunctie

Heeft u vragen over uw uitkering? Of over het vinden van werk? Stel ze dan via Mijn Berichten op Mijn UWV of Berichten in Mijn Werkmap. Wat de verschillen zijn? Dat leggen we u graag uit.

Welke vragen stel ik via Mijn Berichten op Mijn UWV?

Alle vragen over uw uitkering stelt u via Mijn Berichten via Mijn UWV op uwv.nl. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Wanneer wordt mijn uitkering overgemaakt?’ of ‘Ik heb geen formulier Inkomstenopgave ontvangen. Wat moet ik doen?’.

Welke vragen stel ik via Berichten in Mijn Werkmap?

Heeft u vragen over bijvoorbeeld het vinden van werk, vacatures of sollicitaties? Die stelt u via Berichten in Mijn Werkmap op werk.nl.

Met wie kom ik in contact?

  • Stelt u een vraag via Mijn berichten op Mijn UWV? Dan komt u in contact met de klantenadviseur van het Klantencontactcentrum.
  • Stelt u een vraag via Berichten in Mijn Werkmap? Dan komt uw vraag terecht bij de adviseur werk. In beide gevallen krijgt u binnen 24 uur een antwoord op uw vraag. 

Is het wel veilig?

Ja, beide tools zijn beveiligd. U moet altijd eerst inloggen met uw DigiD-code. Hierdoor komen uw vragen via een beveiligde verbinding bij de juiste persoon terecht. 

Seintje bij nieuw bericht

Wilt u een mailtje in uw persoonlijke e-mailbox als er een bericht binnen is gekomen? Dat kan! Zowel van Mijn Berichten op Mijn UWV als van Berichten in Mijn Werkmap kunt u een seintje krijgen als er een nieuw bericht is geplaatst. Zo hoeft u niet altijd in te loggen om te kijken of er een nieuw bericht is. Via MijnOverheid.nl kunt u doorgeven op welk e-mailadres u een seintje wilt ontvangen.

Voordelen 'Mijn Berichten' en 'Berichten in Mijn Werkmap'

Wat zijn nu de voordelen van deze berichtenfuncties? Het voordeel is dat uw vraag bij de juiste persoon terechtkomt en daardoor sneller wordt afgehandeld.

  • Bij Mijn Berichten op Mijn UWV kunt u terecht met alle vragen over uw uitkering. Door de beveiligde omgeving kan de klantenadviseur bij alle benodigde gegevens van u om uw vraag te beantwoorden. Daarnaast kunt u ook vragen of mededelingen van UWV via Mijn Berichten ontvangen, denk bijvoorbeeld aan een verzoek om extra informatie om een aanvraag van een uitkering te kunnen beoordelen.
  • Ook via Berichten van Mijn Werkmap kunt u belangrijke berichten over bijvoorbeeld sollicitatie-afspraken en regelingen ontvangen. Het is dus belangrijk om beide altijd in de gaten te houden.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden