Passend werk is...

Mannen duwen puzzelstukje.

Heeft u een WW-uitkering? Dan moet u verplicht solliciteren. Natuurlijk zoekt u eerst banen die bij uw opleiding en ervaring passen. Maar na een half jaar verwacht UWV dat u ook solliciteert op werk onder uw niveau. Dit is om te voorkomen dat mensen lange tijd in de WW blijven. Let op: voor mensen die na 1 juli 2015 werkloos zijn geworden is na een half jaar al het werk passend. Voor mensen die al voor 1 juli 2015 werkloos waren gelden nog de oude regels. Voor hen is na een jaar al het werk passend. Lees meer op uwv.nl.

Inkomen aangevuld

Want uit de praktijk blijkt: hoe langer in de WW, hoe moeilijker het is om werk te vinden. En u gaat er in principe niet in inkomen op achteruit als u werk accepteert met een lager loon dan voorheen. Het nieuwe lagere loon wordt aangevuld met uw WW-uitkering. Voor de periode dat u daar recht op heeft.

Mijn WW loopt af. Wat nu?

De duur van uw WW hangt af van hoe lang u gewerkt heeft. Op UWV.nl kunt u berekenen hoe lang u recht hebt op WWUWV doet er alles aan om de werkloosheid zo kort mogelijk te laten duren. De meeste mensen hebben een andere baan gevonden voor hun WW afloopt.

Bijstandsuitkering

Heeft u bij het aflopen van uw WW-uitkering nog steeds geen werk? Dan wordt u doorverwezen naar de sociale dienst. Die afdeling gaat kijken of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden