1. Meer informatie over zzp

Denkt u na over of u wel of niet voor uzelf wilt beginnen? Op internet is veel informatie te vinden die helpt bij het maken van een juiste keuze. Kijk bijvoorbeeld op werk.nl bij ‘eigen bedrijf starten’. Op de website ondernemersplein.nl vindt u veel praktische informatie, waaronder van de Kamer van Koophandel. Verder zijn er verschillende tests om er achter te komen of u geschikt bent voor het ondernemerschap.

2. Houd het simpel

Een tip van Karen Romme: ‘Begin je net voor jezelf, houd alles dan zo simpel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld speciale boekhoudpakketten kopen die alles voor je uitrekenen. Maar je inkomsten en uitgaven bijhouden in een overzicht in Excel, zorgt dat je beter snapt wat er in je bedrijf met het geld gebeurt.’

3. Keuze gemaakt?

Heeft u besloten om voor uzelf te beginnen, volg dan de online training ‘zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering’ via werk.nl. In deze online voorlichting worden alle mogelijkheden en regels uitgelegd om te starten als ondernemer vanuit de WW.

Gerelateerde artikelen

4. Onderzoeksperiode

Om uw plan uit te werken, kunt u bij uw adviseur werk een onderzoeksperiode aanvragen. Daarvoor krijgt u maximaal 6 weken. In deze periode hoeft u niet te solliciteren. En kunt u uitzoeken of uw idee goed genoeg is om te kunnen starten en u hierop voorbereiden.