UWV biedt deze online trainingen aan:

1. Online training ‘Solliciteren’

In deze training doorloopt u de basisstappen van het solliciteren. Van netwerken en een cv maken tot een sollicitatiebrief schrijven en de voorbereiding op het gesprek. In de training zitten voorbeeldfilmpjes, opdrachten en handige documenten die u kunt gebruiken bij uw sollicitaties.

Gerelateerde artikelen

2. Online training ‘Vind een baan met social media’

Tijdens deze training leert u hoe u Twitter, LinkedIn en Facebook slim kunt inzetten bij uw zoektocht naar werk. Denk aan netwerken, hoe u zichzelf online laat zien, hoe u werk zoekt en hoe u solliciteert via social media. Tijdens de training gaat u meteen aan de slag met uw eigen socialmediaprofielen.

3. Zo volgt u een online training:

-Ga naar werk.nl en log in in de Werkmap met uw DigiD.
-Ga naar het linkermenu.
-Klik onder de kop ‘werk zoeken’ op de link ‘online trainingen’.
-Kies een training.
-Maak een account aan.
De trainingen zijn ook beschikbaar als u niet staat ingeschreven bij UWV. Ook u kunt met uw DigiD inloggen in de Werkmap.

4. Sollicitatietip

Een tip van Jacqueline: ‘Je voelt je vreselijk verloren als je geen werk meer hebt, maar je kunt niet 24 uur per dag solliciteren. Het hielp mij om elke ochtend 2 sollicitatieactiviteiten te doen. Bijvoorbeeld een bedrijf bellen voor meer informatie over een vacature en een brief schrijven. Dan heb je het maar gedaan en heb je de rest van de dag een voldaan gevoel.’

Gerelateerde artikelen