Handige apps voor het online zoeken naar werk

Werk zoeken met handige apps

Werk zoeken gebeurt steeds meer online. En niet alleen via LinkedIn, ook Facebook en Instagram zijn steeds belangrijker bij het vinden van vacatures. Voor alle vacatures via social media geldt: controleer altijd of de vacature nog actueel is. Een overzicht van social media en vacature-apps die onmisbaar zijn bij het zoeken naar een baan:

LinkedIn

LinkedIn heeft een apart onderdeel met vacatures waar u kunt zoeken en een zoekmelding kunt aanmaken. Op die manier stuurt LinkedIn u regelmatig passende vacatures. Grote bedrijven hebben vaak een eigen LinkedIn-pagina met het onderdeel ‘carrières’. Hier vindt u informatie over solliciteren en vacatures. En u kunt groepen volgen, zoals vacaturegroepen of groepen rondom de branche waarin u wilt werken. Klik hier voor nog meer handige functies van LinkedIn. Meer weten over LinkedIn? Volg het webinar ‘Vind een baan met LinkedIn (basis)’ en het webinar ‘Haal meer uit LinkedIn (gevorderen)’.

Facebook

Veel bedrijven zitten op Facebook. Door de bedrijven binnen de branche waarin u wilt werken te volgen, volgt u gemakkelijk de actuele ontwikkelingen. Soms hebben bedrijven een solliciteer-knop of een speciale ‘werken bij…’-pagina. Daar plaatsen zij hun vacatures en vertellen ze hoe het is om hier een baan te hebben. Lees meer tips over werk zoeken met Facebook. Bekijk het webinar ‘Hoe gebruik ik Facebook in mijn zoektocht naar werk’.

Twitter

Op Twitter vindt u berichten met een hashtag. Dat is een hekje (#) met een zoekterm erachter. Vacatures zoeken op Twitter? Zoek op de hashtag #vacature in combinatie met een functie of plaatsnaam. Meer weten over Twitter? Bekijk het webinar ‘Wat kan ik met Twitter?’.

Instagram

Via Instagram kunt u bedrijven volgen. U krijgt op die manier een goed beeld van het bedrijf en mogelijke kansen. Net als bij Twitter kunt u er zoeken op #vacature. En zoals op Facebook vindt u op Instagram ook veel ‘werken bij…’-pagina’s.

Pinterest

Pinterest is als een groot prikbord waar u plaatjes verzamelt. Achter die plaatjes zitten links. U kunt verschillende borden maken om uw favoriete afbeeldingen te verzamelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bord maken met bedrijven waar u graag wilt werken. Of maak een bord met beelden die u wilt gebruiken bij uw cv of portfolio.

Apps

Natuurlijk hebben al deze socialmedia-kanalen een app voor op uw telefoon. Maar er zijn ook handige vacature-apps. Enkele voorbeelden:

  • Monster Vacatures zoeken: Misschien kent u Monsterboard. Dit is nu Monster geworden. Via hun app kunt u handig zoeken en meldingen instellen.
  • Indeed: Ook handig als u werk in het buitenland zoekt. U kunt zelfs op steden en branches zoeken.
  • Vacatures Zoeken: Op deze app kunt u exact invullen waar u naar op zoek bent. Zo krijgt u alleen vacatures die echt bij u passen.
  • Nationale Vacaturebank: Met 25.000 vacatures is dit een van de grootste Nederlandse vacaturebanken. Zorg dus dat u precies aangeeft waar u naar op zoek bent.
  • Job Bird: Deze app staat bekend om het gemakkelijke gebruik. Ze zoeken in meerdere machines dus hebben een brede blik op de aangeboden vacatures.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden