Handig hulpmiddel: de webinars van UWV

Webinars van UWV: leren vanuit huis

Wilt u weten hoe u uw kans op een baan kunt vergroten? In de UWV webinars leert u alles wat u nodig heeft om de arbeidsmarkt te bestormen en kunt u direct vragen stellen. Er zijn op dit moment wekelijks verschillende webinars te volgen, over uiteenlopende onderwerpen. Een overzicht:

1. De kracht van 50-plus

Vindt u het soms moeilijk om te verwoorden waarom u als 50-plusser heel waardevol kunt zijn voor een organisatie? Dit webinar geeft praktische tips over werk zoeken als 50-plusser. Er is ook een mogelijkheid vragen te stellen via de chat.

2. Vind een baan met LinkedIn (basis)

LinkedIn is een onmisbare tool bij het zoeken van een baan. Het is dé plek om zakelijk te netwerken. Als u nog niet bekend bent met LinkedIn leert u in dit webinar de basis. Weet u al wat meer van LinkedIn? Dan is er ook nog een webinar voor gevorderden. Webinarspecialist Jasmin Hoftijzer vertelde al eerder over deze 2 webinars op Werkblad. Wilt u dit webinar volgen? Meld u dan aan voor het webinar ‘Vind een baan met LinkedIn’.

3. Haal meer uit LinkedIn (gevorderden)

Wie al bekend is met de basis van LinkedIn, kan met het webinar ‘Haal meer uit LinkedIn (gevorderden)’ de volgende stappen zetten in het uitbreiden van zijn of haar netwerk. U leert hier alles over LinkedIn-groepen en het vindbaar maken van uw profiel.

4. Netwerken: hoe doe ik dat?

Soms heeft u hulp nodig om een sollicitatiegesprek voor die droombaan te regelen. Daarom is netwerken heel belangrijk. Maar hoe doet u dat? Het webinar ‘Netwerken: hoe doe ik dat?’ vertelt u alles over het uitbreiden van uw netwerk en het gebruiken van het netwerk dat u al heeft.

5. Hoe val ik op met mijn cv?

Wist u dat werkgevers gemiddeld 20 seconden naar een cv kijken? Daarom moet u zorgen dat uw cv zo overzichtelijk mogelijk is. In dit webinar leert u alles om uw cv zo overtuigend mogelijk over te laten komen. Antonio ging u voor en volgde het webinar ‘Hoe val ik op met mijn cv.

6. Wat kan ik met Twitter?

Ook op Twitter kunt u zoeken naar een nieuwe baan. Het webinar ‘Wat kan ik met Twitter’ laat zien hoe u zich op dit sociale medium zo succesvol mogelijk kunt presenteren. Zo leerde Hans Cranendonk zichzelf verkopen in 140 tekens.

7. Waar zit het werk?

De arbeidsmarkt trekt aan. Voor veel beroepen betekent dit een betere kans op werk. Bent u geïnteresseerd in omscholing en wilt u weten in welke sectoren de meeste kansen liggen? Dat komt u te weten tijdens het webinar ‘Waar zit het werk?’. Dit webinar ‘Waar zit het werk?’ gaf Wilma nieuwe inzichten.

8. Nieuwe kansen creëren met profileren

Wie gevonden wil worden, moet zich profileren. U moet kunnen laten zien wat u goed kunt, waar uw kwaliteiten liggen. Of u kunt, zoals Dick Coppens, vragen of uw netwerk u openbaar wil aanbevelen

Terugkijken webinars

Er zijn ook webinars die niet meer in de agenda staan maar die u nog wel kunt terugkijken. Hiervoor kunt u naar het webinar archief gaan. Wilt u graag een webinar volgen maar heeft u op het aangegeven tijdstip geen tijd? Geen probleem. Als u zich voor een webinar aanmeldt, krijgt u na afloop automatisch een terugkijklink. Hiervoor hoeft u niet daadwerkelijk deel te nemen. Op die manier kunt u het webinar volgen wanneer het u uitkomt. 

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden