Robert van de Linde:

‘Gelukkig kan ik volop doorgroeien in dit vak’

Omscholingsproject Robert van de Linde

‘Ik ben blij met mijn baan bij ABN AMRO. Mijn werk is nu echt mijn missie. Na mijn hbo-opleiding Rechten werkte ik als kandidaat-gerechtsdeurwaarder, maar die functie botste met mijn rechtvaardigheidsgevoel. Je legt beslag op loon, op uitkeringen en toeslagen van mensen die in de regel veel minder middelen hebben om hun recht te halen dan schuldeisers. Dat knaagde.  

Om bedrijfseconomische redenen werd ik in 2019 ontslagen en belandde ik in de WW. UWV wees mij actief op de functie van customer due diligence analist: het inschatten van risico’s van potentiële klanten bij banken. Bij banken en financiële instellingen zitten ze te springen om dergelijke specialisten. Niet in de laatste plaats door de invoering van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

De wervingsbijeenkomst, pre-corona, van UWV in Zwolle was zeer druk bezocht en ik raakte meteen enthousiast. Na mijn opleiding bij detacheerder Welten kon ik in januari van dit jaar aan de slag bij ABN AMRO. Ik ben nu CDD-analist, waarbij het belangrijk is dat je de klant goed kent. Je screent nieuwe klanten, waarbij je risico’s analyseert rondom een vestigingsplaats. Of je bekijkt de structuur van een vennootschap. Kloppen de bedrijfsactiviteiten, hoe lopen de geldstromen? 

Ik heb nu vooral een signalerende functie, maar wil straks de kant op van het diepere onderzoek. Gelukkig zijn er volop groeimogelijkheden in dit vak.’ Er worden nog steeds CDD analisten gezocht, financiële instellingen zitten om deze specialisten te springen.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden