Ondersteuning van UWV

1. Training succesvol naar werk

Tijdens de training ‘Succesvol naar Werk’ volgt u in 3 maanden 10 dagdelen een gratis training om uw kans op werk te vergroten. De rode draad is eigen regie en persoonlijke ontwikkeling: wie bent u, wat kunt u, wat is de eerste stap? U krijgt advies bij het zoeken, solliciteren en uzelf presenteren. Bent u (nog) niet uitgenodigd voor deze training maar wilt u dat wel? Neem dan contact op met UWV.

2. Thema webinar: De kracht van 50+

Kent u de voordelen van een lange werkervaring? Wilt u weten hoe dit in te zetten in uw zoektocht naar werk? Volg dan het speciale thema webinar ‘De kracht van 50+’ waarin wij de voordelen bespreken. Ook ontvangt u tips hoe u zich kan profileren bij de werkgever. Het webinar is een live presentatie die u volgt via uw computer, laptop of tablet. Via de chatfunctie kunt u direct vragen stellen, die de presentator zal beantwoorden. Wilt u meedoen? Meld u hier online aan.

3. Voordelen van 50-plussers

Merkt u net als Riny dat uw leeftijd u tegenzit bij het solliciteren? Wijs werkgevers op de voordelen: u heeft veel kennis en ervaring, u bent verantwoordelijk en betrouwbaar. Vooroordelen over 50-plussers kloppen niet. Oudere werknemers zijn niet vaker ziek dan jongere. Hun opleiding is soms verouderd, maar ze hebben jarenlange praktijkervaring en kennis van hun branche.

4. Mobiliteitsbonus

Bent u 56-plus en krijgt u WW? Wijs een werkgever dan op de mobiliteitsbonus. Dit is een korting op de premies die de werkgever aan de Belastingdienst betaalt. Als werknemer vult u daarvoor een doelgroepverklaring in.

5. Proefplaatsing

Heeft u uitzicht op een baan, maar twijfelt de werkgever of u het werk aankunt? Dan is een proefplaatsing misschien iets voor u. U werkt dan 2 maanden met behoud van uitkering. Als het goed gaat, biedt de werkgever u een contract aan van minimaal 6 maanden.