De verschillende kanalen: gebruik ze allemaal

Vrouw bekijkt vacatures in etalage uitzendbureau.

U kunt op verschillende manieren een baan zoeken. Vacatures vindt u niet alleen in de krant of op internet. Al is dat voor veel mensen de populairste manier om werk te vinden (bekijk het overzicht van vacaturesites). Maar kijk ook verder. Wie weet vindt u via de volgende kanalen wel uw droombaan!

Banenmarkten en beurzen

Bezoek een banenmarkt of carrièrebeurs. Deze evenementen zijn speciaal voor werkgevers én werkzoekenden. Ze worden een aantal keer per jaar georganiseerd op allerlei plekken in het land.

Uitzendbureaus

Het is verstandig u aan te melden bij een aantal uitzendbureaus. Deze bemiddelen tussen u en nieuwe werkgevers. Ze hebben veel vacatures in allerlei sectoren. Het bureau neemt contact met u op als er een passende baan voorbijkomt. Het grote voordeel deze bureaus is dat ze u attent maken op nieuwe vacatures. Bekijk hier een overzicht van bekende uitzendbureaus.

Actief zoeken

Het is verstandig om altijd zelf actief te blijven zoeken naar werk. Ook als u bij een uitzendbureau staat ingeschreven.

Videosollicitatie

Videosollicitaties zijn in opkomst. Een filmpje waarin u uw kwaliteiten toelicht kan de doorslag geven bij het vinden van een baan. Maar hoe maak je een goede video? Echte regels zijn er niet. Probeer het wel kort te houden. Vertel binnen twee minuten wie u bent, wat u wilt en waarom u geschikt bent voor de functie.

Netwerken

De meeste mensen vinden nog altijd 'via via' het snelst een nieuwe baan. Vooral online netwerken wordt steeds belangrijker. Bekijk welke gratis netwerken in uw regio zitten.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden