Meer informatie over Passend werk (PAWA):

1. Inkomen aangevuld

Na een half jaar zijn alle banen passend, zelfs als het loon lager is dan uw uitkering. UWV kan dit verschil misschien aanvullen. Let op: voor mensen die na 1 juli 2015 werkloos zijn geworden is na een half jaar al het werk passend. Voor mensen die al voor 1 juli 2015 werkloos waren gelden nog de oude regels. Voor hen is na een jaar al het werk passend. Lees meer op uwv.nl.

2. Tijdelijk werk is ook passend

Nick kreeg tijdelijk werk aangeboden. Heeft u wel eens gedacht aan een baan als postbezorger tijdens de feestdagen? Of als horecamedewerker in de zomermaanden? Of krijgt u werk aangeboden via een uitzendbureau? Ook tijdelijk werk is passend en moet u accepteren.

Gerelateerde artikelen

3. Weigeren

Als u een WW-uitkering heeft, moet u passend werk altijd accepteren. De UWV-adviseur werk kan u na een jaar ook een passende baan aanbieden. Als u passend werk weigert, wordt uw uitkering verlaagd of krijgt u zelfs helemaal geen uitkering meer.

4. Tip van Nick

‘Ook al zit het solliciteren tegen, probeer positief te blijven. Dat is heel belangrijk. Ik doe dat door veel te sporten; dat is een echte uitlaatklep. En ik lucht mijn hart bij de mensen om me heen.’