Tips voor het omgaan met een afwijzing

1. Hoe gaat u om met een afwijzing?

Een afwijzing is nooit fijn. Zeker niet als u de baan erg graag had willen hebben. Hoe gaat u daarmee om? In het webinar ‘Hoe gaat u om met een afwijzing’ krijgt u tips. Lees ook het artikel op werk.nl Zo leert u van uw afwijzing.

2. Tijdens het gesprek

Anne-Fleur: ‘Vraag al tijdens het gesprek of er twijfels of vragen zijn. Die kun je dan meteen beantwoorden. Misschien heeft iemand je verkeerd begrepen. Dat los je zo direct op.’

3. Zelfrespect

‘Het lastigste na al die afwijzingen vind ik mijn zelfrespect behouden. Dat doe ik door mensen op te zoeken. Mensen die in mij als persoon zijn geïnteresseerd en niet alleen maar waarde hechten aan de status van een baan. Een echte vriend ziet jouw kernwaarden en waar het echt om gaat’, zegt Anne-Fleur.

4. Ga naar buiten

‘Ga naar buiten, doe iets, ontmoet nieuwe mensen. Niet alleen voor je netwerk. Door met anderen te praten merk je dat je nog steeds meedoet in de wereld. Dat geeft een fijn gevoel. Door dingen te doen zoals een vriendin te helpen in de tuin, te bloggen of door bij een clubje te gaan, ervaar je dat je wel veel kunt’, vertelt Anne-Fleur.

5. Een goed woordje doen

‘Eigenlijk heb ik een ambassadeur nodig’, zegt Anne-Fleur. ‘Iemand die vertelt wat ik gedaan heb en dat ik loyaal, slim en leergierig ben. Jezelf verkopen is namelijk ontzettend lastig. Met een persoonlijke connectie kom je vaak verder dan met enkel een motivatiebrief.'