Volg de trainingen van UWV

Laptop en boek voor training

Marielle Soetiin heeft allerlei trainingen gevolgd nadat ze werkloos werd. Ze heeft nu een nieuwe baan. Lees haar blog.

In september 2016 werd het voor mij definitief, ik moest afscheid nemen van mijn werkgever. Wat moest ik nu doen en hoe ging ik het aanpakken? Ik heb mezelf bij elkaar geraapt en ben het positieve ervan gaan inzien. Nieuwe kansen en een nieuwe uitdaging voor mij, maar ook voor mijn toekomst. En heb me aangemeld bij UWV.

Omscholen

Ik heb toen superleuke online trainingen gevolgd via UWV. Dit adviseer ik iedereen om te doen. Je leert er zoveel van. Het opstellen van een goed cv, juiste brief en je LinkedIn-profiel. Na de cursussen voelde ik mij compleet en dacht: zo, nu kan ik de wereld gaan veroveren en gaan solliciteren. Maar wilde ik eigenlijk wel verder in de branche waar ik voorheen werkzaam was? Nee, eigenlijk niet. En hoe fijn was het dat UWV toen nog scholingsvouchers aanbood. Ik dacht: dit is mijn kans, tijd voor echt iets anders. Er was zelfs een hele lijst aan kansberoepen. Zo veel mogelijkheden.

Nieuwe baan

Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik volg nu een cursus intercedent bij NHA. Door de online trainingen bij UWV, en de coach die ik toegewezen heb gekregen vanuit UWV, had ik zo veel power gekregen dat ik in december ook ben gaan solliciteren. Het resultaat: ik heb nu een baan die volledig bij mij past, het is voor 3 dagen in de week. Voorheen werkte ik 4 dagen per week. Elke week staat er 1 dag geblokt voor de leuke opleiding die ik volg. Ook zet ik mij die dag in als vrijwillige arbeidscoach bij Vluchtelingenwerk Nederland. UWV ervaar ik als zeer professioneel. En ik heb echt geleerd: waar een wil is, is een weg. Mijn boodschap aan alle werkzoekenden: volg je hart en geef niet op, en volg echt de trainingen die gegeven worden door UWV. Succes!

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden