Mijn speciale netwerk bij UWV

Trijntje Florie werd werkloos. Ze sprak met medewerkers van UWV en volgde een training. Ze blogt over wat het haar opleverde.

Na 15 jaar gewerkt te hebben bij een wooncoöperatie, zat ik ineens thuis. Hier had ik geen rekening mee gehouden. Ik werkloos, dat kon niet waar zijn. Voor het eerst in mijn leven was ik afhankelijk van een uitkering. Totaal onwetend hoe ik hiermee moest omgaan, begon ik met solliciteren. Het leverde niets op. 

Ik werd uitgenodigd bij UWV Heerlen. Die mevrouw had een goed oor. Zij hoorde hoe onzeker ik was over mijn opleidingsniveau. Geen diploma maar wel ervaring op mbo-niveau. Ze bood een test aan waaruit zou blijken op welk niveau ik zat. Die uitslag kon ik dan ook in mijn cv vermelden. Binnen een week werd de test afgenomen. Hieruit bleek dat ik een mbo-4-niveau heb. Ook werd ik samen met 12 andere werklozen uitgenodigd voor de training ‘Succesvol naar werk’.

Ieder had zijn eigen verhaal. Ik ging er graag naartoe. Je kon discussiëren over diverse zaken. Als groepsleden hielpen we elkaar met ideeën of vacatures. We hadden elkaar als direct netwerk. Ik leerde dat mijn cv veel beter en aantrekkelijker gemaakt kon worden. We hielpen elkaar met onze sterkste kanten, leerden dat netwerken je tweede natuur moest worden. Hoe moest ik netwerken en met wie? Daar lag mijn grootste uitdaging. Kortom, er kwamen vele zaken aan bod.

Ik heb bij UWV alleen maar fijne mensen gesproken en ontmoet. Mensen die weten waar het over gaat. Ik heb regelmatig met mijn werkcoach gebeld. Daar kon ik al mijn vragen kwijt en kreeg ik een goede feedback. Ik ben aangemoedigd, uitgedaagd en geholpen. Ja, echt geholpen! Toen ik een leuke vacature zag via het WerkgeversServicepunt, ben ik gaan bellen. Ondanks dat ze me niet kon helpen aan de baan, heeft ze mij laten praten en praten. Ik vertelde haar dat het allemaal heel moeizaam ging, dat ik al een jaar werkloos was, dat ik echt wel een beetje extra hulp kon gebruiken en dat ik o zo graag wilde! Na een paar weken werd ik gebeld door deze zelfde dame. ‘Ik moest meteen aan jou denken’, zei ze. ‘Deze functie echt iets voor jou.’ Ze heeft mijn gegevens naar de betreffende werkgever doorgestuurd. ‘De rest moet je zelf doen hoor’, zei ze.

Het is gelukt, ik heb weer werk. Dit was me niet gelukt zonder mijn speciale netwerk. Daarom wil ik jullie allemaal bedanken. Ook de mensen die andere werkzaamheden bij UWV verrichten. Samen sterk, toch.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Reageer op dit blog

CAPTCHA
Vink onderstaand hokje aan:

Reacties

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden