Mijn netwerk bracht optimisme

Koffer bleef thuis na ontslag

Eric JanPiels werd na 30 jaar ontslagen door een reorganisatie bij de bank. Eric was somber, tot hij ontdekte dat zijn netwerk groter was dan hij dacht.

Mijn koffertje bleef onder de kapstok staan. Het attachékoffertje dat ik jarenlang had gebruikt als ik naar mijn werk ging, de bank. Want dat bedrijf waar ik ruim 30 jaar lang had gewerkt, had nu ook mij, bij de zoveelste reorganisatie, ontslagen.

Ik voelde een enorme somberheid, werk maakte een groot deel uit van mijn leven. Er was een hap uit mijn bestaan genomen. Ik had een gevoel van schaamte en een vreemde verdrietigheid.

Per toeval kwam ik enige tijd later op straat een voormalig cliënt tegen. Hij was werkzaam voor een bedrijf dat ik als medewerker van de bank jarenlang had bediend. ‘Ga eens praten bij dat en dat bedrijf’, zei hij tegen me. ‘Daar hebben ze mensen nodig. Mensen zoals jij!’ Opeens kwam ik erachter dat ik heel veel mensen kende. En heel veel mensen kenden mij. Zonder dat het me ooit was opgevallen, had ik een heel groot netwerk opgebouwd.

Ook had ik bij UWV inspirerende gesprekken. Ik kreeg hulp aangeboden over ‘hoe te solliciteren’. Maar ook handige troeven als een ‘mobiliteitsbonus’ werden me aangereikt. Nuttig als je solliciteert en al 56 jaar bent.

De somberheid van eerder heeft plaatsgemaakt voor optimisme. Ik ben er nu van overtuigd dat ik weer een baan zal vinden. Of misschien vindt die baan mij wel. Op een dag zal ik weer naar mijn werk gaan. Dan pak ik mijn attachékoffertje weer vrolijk onder de kapstok vandaan.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Reageer op dit blog

CAPTCHA
Vink onderstaand hokje aan:

Reacties

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden