LinkedOut of LinkedIn

Een illustratie van LinkedIn

Ik heb gelezen dat zeventig procent van alle vacatures worden ingevuld in of via (in)directe netwerken. Simpel dus zou je zeggen: je moet gewoon jouw fysieke of digitale netwerk aanspreken en gebruiken om weer aan de slag te komen.

Maar wie heeft er een netwerk? Familie, kennissen, vrienden misschien wat oud-collega’s zijn veelal de enige in je netwerk maar of zij nu direct kunnen zorgen dat je weer aan de slag kunt, valt te betwijfelen.

Werkzoekend maar geen of een klein zakelijk netwerk LinkedIn

Wat bij nogal wat werkzoekenden ontbreekt, is een zakelijk netwerk en dito connecties. Juist een zakelijk netwerk (zoals LinkedIn) is uitermate goed te gebruiken om jezelf te presenteren als beschikbaar voor de arbeidsmarkt, maar ook om vacatures te vinden. Je kunt op het moment dat je werkzoekend bent wel beginnen met het opbouwen van een dergelijk netwerk, maar dat gaat niet snel en gaat dus ook niet direct iets voor jou opleveren. Maar hoe kom je dan snel aan een dergelijk zakelijk netwerk? Gebruik het mijne! Interesse? Lees dan verder.

‘Kruiwagen’

Iedereen heeft in zijn leven minimaal één keer een ‘kruiwagen’ nodig. Ik doel in dit verband niet op het vervoermiddel dat gebruikt wordt als tuingereedschap of in de bouw, maar op iemand die helpt om bijvoorbeeld een baan te krijgen. In mei 2013 heb ik een bewuste keuze gemaakt om mijn actieve loopbaan te beëindigen en met vervroegd pensioen te gaan. In mijn laatste functie heb ik een groot fysiek en digitaal (zakelijk) netwerk opgebouwd. Maar wat doe je met een zakelijk netwerk als je zelf niet zakelijk actief meer bent? Eureka! Ik heb een groot netwerk en werkzoekenden willen maar één ding; een baan en weer aan de slag. Werkgevers/recruiters in mijn netwerk hebben vacatures die zij met mij delen op LinkedIn. Wat is er mooier om voor beide partijen te fungeren als ‘kruiwagen’. Het lijkt ‘slechts’ een kwestie van vraag & aanbod matchen.

Laat jezelf zien

Maar ik probeer meer te doen dan het simpel matchen van vraag & aanbod. Veel mensen hebben nl. geen idee dat ze zich moeten laten zien op en in zakelijke (sociale) netwerken. Ik beperk me nu even tot één van de sociale netwerken namelijk LinkedIn. Ik vraag de werkzoekende mij uit te nodigen. Ik geef hen daarna een aantal tips en adviezen hoe ze zichzelf in de schijnwerper van recruiters, hrm-ers en/of werkgevers kunnen zetten. Daarna moeten ze zelf aan de slag. Zodra ze een ludieke, aparte en/of opvallende presentatie van zichzelf hebben gemaakt en hun CV hebben geactualiseerd, post ik die in mijn netwerk. In de begeleidende tekst vraag ik mijn netwerkpartners of ze de gevraagde vacature hebben of misschien iemand kennen die een dergelijk vacature heeft. Meestal gaat dan de ‘kruiwagen’ wel rijden.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ben jij ook werkzoekend en heeft dit artikel jouw interesse gewekt? Kijk dan eens op mijn profiel. Toveren behoort niet tot mijn competenties, dus mijn ‘kruiwagentruc’ lukt ook wel eens niet. Wat ik wel kan, is beloven dat ik (onvoorwaardelijk en gratis) mijn best voor je ga doen.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden