Robin Bakker:

Hoe maak ik mijn cv 'robotproof'?

cv scannen door robots

Tegenwoordig wordt alles geautomatiseerd, zo ook het sollicitatieproces. Maar hoe maak je jouw cv nu Robot-Proof? Lees Robin Bakkers blog.

Het applicant tracking system (ATS) is in het leven geroepen om een deel van het werving- en selectieproces uit handen te nemen van werkgevers en recruiters. Het ATS is een softwareoplossing – noem het een robot – die op basis van algoritmes een eerste selectie van de cv’s maakt. Veel grote bedrijven maken reeds gebruik van het ATS. Het is dan ook vooral handig bij grote selectieprocedures. Het systeem spit een groot aantal cv’s door en maakt een selectie van een geschikte kandidaten. Daar wil jij natuurlijk bij horen. Maar hoe maak je jouw cv nu Robot-Proof? Lees hieronder snel verder!

Gebruik van trefwoorden in het cv

Om door het applicant tracking system (ATS) uitgekozen te worden is het allereerst belangrijk om je te realiseren hoe zo’n systeem te werk gaat. Het ATS werkt op dezelfde manier als de zoekmachine van Google. Op basis van algoritmes worden trefwoorden in het cv gezocht die overeenkomen met de vacature. 

Om je cv te optimaliseren voor ATS is het enorm belangrijk om als sollicitant gebruik te maken van relevante trefwoorden. Dit kun je allereerst doen door de vacature (en dan vooral het gewenste profiel) goed te bekijken. Probeer belangrijke trefwoorden die je hier ziet staan te verwerken in je cv. Stel, in de vacature voor die leuke baan staat dat je een rijbewijs nodig hebt. Zet dan op je cv: in het bezit van rijbewijs B. Op deze manier maakt het ATS een snellere match tussen jouw cv en de vacature.

Ga daarnaast zelf ook op woordenzoektocht. Bedenk welke woorden belangrijk zijn voor de functie waarop je solliciteert. Bekijk de profielen van mensen die de functie al uitvoeren, en onderzoek welke woorden zij gebruiken om hun werk te beschrijven.

Zorg voor een net opgemaakt cv

Het ATS kan niet alle bestandssoorten lezen. Het is daarom sterk aan te raden om een standaard PDF-document te gebruiken met een herkenbaar lettertype zoals Arial, Tahoma of Courier. Zorg er daarnaast ook voor dat je geen spelfouten maakt. Het blijft een robot, en die herkent een woord niet als er een spelfout in staat. Erg zonde, zeker als het om een belangrijk trefwoord gaat.

Gebruik ook veel tekst, maar probeer dit wel overzichtelijk te houden. Met meer tekst heb je meer mogelijkheden om belangrijke zoektermen te verwerken, het moet echter wel leesbaar blijven voor het ATS. Een tip: maak gebruik van opsommingstekens (‘bullets’, streepjes of cijfers).

Wat je vooral niet moet doen

Probeer het ATS niet te omzeilen. door je cv helemaal vol te stoppen met zoekwoorden en deze te ‘verbergen’ met een witte kleur kun je het systeem foppen. Maar voor de recruiter die jou moet uitnodigen ziet dat er erg vreemd uit. De recruiter ziet namelijk alle zoekwoorden geel gemarkeerd en weet dan dat je vals hebt gespeeld. Een eerste uitnodiging voor een gesprek kun je dan wel vergeten. 

Tot slot heeft ook het invoeren van afbeeldingen weinig nut, het systeem herkent deze niet. Datzelfde geldt voor tabellen. 

Conclusie

Probeer het ATS te zien als een mens, waarmee je moet communiceren. Probeer te bedenken wat hij/zij belangrijk vindt en speel hierop in.  Pas jouw cv hierop aan, en dan maak jij een grotere kans om door de robot gekozen te worden. Succes!

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Reageer op dit blog

CAPTCHA
Vink onderstaand hokje aan:

Reacties

Goede tips !!

Een ATS dat geen tabellen aan kan? Serieus? Wat een slechte software! Mijn cv staat vol met tabellen voor een strakke uitlijning. Het oog van de recruiter wil ook wat!

Niks nieuws dus? Dit is zoals je CV er al decenia lang uit zou moeten zien...helemaal niets te maken met automatisering of wat dan ook.

Spelfouten in je CV? Dat was toch al een no-go?
Info omtrent aanvullende certificaten/opleidingen/rijbewijs etc? Is volgens mij ook al jaaaaaaaaaaaren een gewenste.
Zoveel mogelijk info, maar 't wel overzichtelijk houden? Och nee echt?

Hoop echt dat de persoon, die dit soort onzin schrijft, hier niet voor betaald krijgt. Zowel...ontslaan die idioot.

Daarbij wil nog even aangeven, dat dit nu 100% alleen slaat op een CV zoveel mogelijk ATS proof te maken. Dit gaat ongelooflijk averechts werken, aangezien er nog genoeg bedrijven zijn, die de voorkeur geven voor een iets wat persoonlijkere CV, zonder lappen tekst, alles kort en krachtig met wellicht een spontane foto van jezelf.

Dus allemaal leuk en aardig, om dit soort info te sturen naar werkzoekende, maar helaas sla je hier echt de plank drie dubbel mee mis in mijn ogen.

Bedankt. Ik denk dat ik net ben afgewezen door zo'n robot....:-(. Nog een tip als je meer wilt weten: google op applicant tracking system en er gaat een wereld voor je open! O.a. de Rijksoverheid werkt met bv Talentsoft.

Dank u wel .. dit hulpt .. maar daar zijn 1001 sorten resume ..

Robin,

Bedankt voor deze blog voor het robotproof maken van je CV. Ik heb echter een opmerking/vraag. Ik heb een paar weken geleden een webinar gevolgd van het UWV over het maken van een CV. Hierin werd gesteld dat je juist je CV persoonlijk moest maken met niet teveel tekst en opsommingen en juist een foto toevoegen je kans vergrootte om eruit gepikt te worden.

In jouw blog stel je echter dat juist meer tekst je kans vergroot en foto toevoegen geen zin heeft. Wat is nu waar?

Met vriendelijke groet,
Paul van der Heide Wijma

Na het lezen van bovenstaand stuk wordt ik steeds meer gesterkt in het besef langzamerhand het vertrouwen in de mensheid te verliezen.
Denken als een robot...Bedrijven zijn op zoek naar goed passende en gemotiveerde medewerkers. Mensen van vlees en bloed. Geen AI's die passen in algoritmen en voor "gewone mensen" voldoen aan voor hen onnavolgbare en nietvte controleren selectiecriteria.
Draai de zaak eens om....Welke werkgever wil ik mijn kennis, kunde en ervaring schenken? Dat kan een voor beide partijen geheel andere benadering zijn die aandacht verdient.

Bram van Splunter

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden