Gratis LinkedIntraining in 1 minuut

gratis LinkedIntraining

Wilt u weten hoe u uw LinkedInprofiel optimaliseert? Hedzer Kooistra van Wekr legt dit in 1 minuut in zijn blog uit.

Zet de rake woorden op de juiste plek in je profiel

•    Lees het boekje: ‘De taal van Jip en Janneke’ en leer snel korte, rake, leesbare teksten te schrijven.
•    Pak je cv en loop alle functies langs. Bedenk wat je taken waren. Wat deed je? Je maakte iets, je programmeerde, je repareerde, je maakte planningen, je stelde projectplannen op. Dát is wat je deed. Bedenk nu hoe je taken dan heten in zelfstandige naamwoorden. Programmeur, reparateur, planner, boekhouder, verpleegkundige, etc.
•    Bedenk nu even wat een werkgever zoekt. Zoekt een werkgever een creatieve gedreven hands-on duizendpoot? Ik denk het niet.
•    Herschrijf je LinkedInprofiel. Zet in je koptekst dat je boekhouder bent als dat is waarmee je de markt op wil. En beschikbaar als je direct beschikbaar bent.
•    Zet in je samenvatting zéér staccato, wat je kunt ... in zelfstandige naamwoorden. En waag het niet om een bijvoeglijk naamwoord of een bijwoord te gebruiken.
•    Zet in al je blokjes ‘ervaring’ diezelfde zelfstandige naamwoorden, maar dan die bij die taak horen. Noem ook bij welke werkgever je die ervaring hebt opgedaan.
•    Bedenk dat deze zelfstandige naamwoorden ook de zoektermen zijn waarmee gezocht wordt op LinkedIn. Het zijn voor jou misschien vanzelfsprekende termen, als ze niet in je profiel staan kan de zoekmachine jou niet vinden.
•    Kies een leuke profielfoto waarop je de werkgever aankijkt.

De minuut is nog niet voorbij? Dan krijg je een bonus …

•    Doe hetzelfde met je cv. Maak een kopregel en een samenvatting in zelfstandige naamwoorden met het aantal jaren werkervaring per taak. En gebruik bovenin zeer staccato, diezelfde zelfstandige naamwoorden in ieder blokje met je werkgevers.
•    Bedenk hoe je recruiters kunt overtuigen met de juiste zoektermen.
•    Jij bent net zo LinkedIndeskundig als al die trainers. Sterker nog, jij bepaalt de kracht van jouw profiel. Je moet alleen bedenken welke tekst, welke woorden snel naar binnenglijden bij die werkgever.

Kijk op je stopwatch. Iets meer dan een minuut? Dat is niet zo erg als je bedenkt hoeveel tijd je nu moet besteden aan het aanscherpen en nog eens aanscherpen van je teksten.
Laat je LinkedInprofiel en je cv nalezen door een broer of een zus en ... neem de feedback serieus.
O ja ..., je LinkedInprofiel en cv worden in max. 8 seconden gelezen. Kijk nog een keer naar je tekst. Staat het belangrijkste bovenaan?

Lees ook Hedzers eerdere blog

Social carrousels
Veel connecties helpt
Wordt 2017 jouw jaar?

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden