En toen had ik ineens weer een baan …

Saskia Hoogkamer blogde een jaar geleden voor het eerst voor Werkblad. Inmiddels is er heel wat veranderd en heeft ze een nieuwe baan!

Ik citeer een stukje van toen van mijn blog-Facebook ‘Mevrouw Dolgraag’:
‘Vandaag mijn eerste dag op mijn nieuwe werk! Heel interessant en veel informatie, maar ook weer de gezelligheid van collega's om je heen. Ik moet zeggen dat het me wel erg moeilijk lijkt om met deze blog door te gaan. Het lijkt me lastig om me in te leven in de situatie van een werkzoekende als ik weer aan het werk ben. Bovendien wordt het dan nog een extra inspanning, terwijl ik mij realiseer dat ik naast mijn werk en mijn studie (die ook gewoon doorgaat) eerder behoefte zal hebben aan ontspanning (…...), ik houd jullie op de hoogte!’
Van niets naar veel om handen
Ik moet eerlijk bekennen: van het op de hoogte houden is helaas niets gekomen. Ik had mijn nieuwe baan voor vier dagen in de week en daarnaast wilde ik per se de studie afmaken waar ik aan begonnen was om iets om handen te hebben. En nu had ik ineens mijn handen overvol! Trainingen voor mijn werk, het leren van onbekende computerprogramma’s en productkennis, de studie, de emoties die erbij komen als je ineens 32 uur in de week in een nieuwe familie je draai moet zien te vinden … Ondanks dat ik blij en opgelucht was, heeft het me ook wel de nodige slapeloze nachten bezorgd!
En nu
Nu ben ik inmiddels ‘afgestudeerd’ en heb ik mijn plekje in het werkgezin gevonden en draai volwaardig mee. Mijn UWV-avontuur was gelukkig van korte duur dankzij mijn LinkedIn-profiel. En uiteindelijk ben ik een gelukkiger mens met een leukere baan en trots op het behalen van mijn diploma. Ik wens vanaf deze plek dan ook iedere werkzoekende dezelfde inspiratie, maar vooral ook hetzelfde geluk toe dat mij ten deel viel. Want zeg nou zelf, het was ook wel geluk dat ik zo snel een baan vond, zo realistisch ben ik heus wel!
Lees ook Saskia’s eerdere blog
Eerste hulp bij werkloosheid [link maken naar: http://www.werkbladmagazine.nl/blog/eerste-hulp-bij-werkloosheid]

In november 2015 schreef ik dat ik werkloos werd. Al snel wijzigde ik die gedachte in ‘werkzoekende’, want … dat klinkt veel positiever. Ik pakte alles aan wat ik kon om mijzelf te trainen in het werk zoeken en om mijzelf te profileren. Ik stelde een EHBW samen voor mijzelf (Eerste Hulp Bij Werkloosheid) en startte enthousiast een studie en een blog over mijn werkloosheid. Echter, na drie maanden al nam ik plaats op een nieuwe werkplek bij een fantastisch leuk bedrijf vlak bij huis.

Ik citeer een stukje van toen van mijn blog-Facebook ‘Mevrouw Dolgraag’:‘Vandaag mijn eerste dag op mijn nieuwe werk! Heel interessant en veel informatie, maar ook weer de gezelligheid van collega's om je heen. Ik moet zeggen dat het me wel erg moeilijk lijkt om met deze blog door te gaan. Het lijkt me lastig om me in te leven in de situatie van een werkzoekende als ik weer aan het werk ben. Bovendien wordt het dan nog een extra inspanning, terwijl ik mij realiseer dat ik naast mijn werk en mijn studie (die ook gewoon doorgaat) eerder behoefte zal hebben aan ontspanning (…...), ik houd jullie op de hoogte!’

Van niets naar veel om handen

Ik moet eerlijk bekennen: van het op de hoogte houden is helaas niets gekomen. Ik had mijn nieuwe baan voor vier dagen in de week en daarnaast wilde ik per se de studie afmaken waar ik aan begonnen was om iets om handen te hebben. En nu had ik ineens mijn handen overvol! Trainingen voor mijn werk, het leren van onbekende computerprogramma’s en productkennis, de studie, de emoties die erbij komen als je ineens 32 uur in de week in een nieuwe familie je draai moet zien te vinden … Ondanks dat ik blij en opgelucht was, heeft het me ook wel de nodige slapeloze nachten bezorgd!

En nu

Nu ben ik inmiddels ‘afgestudeerd’ en heb ik mijn plekje in het werkgezin gevonden en draai volwaardig mee. Mijn UWV-avontuur was gelukkig van korte duur dankzij mijn LinkedIn-profiel. En uiteindelijk ben ik een gelukkiger mens met een leukere baan en trots op het behalen van mijn diploma. Ik wens vanaf deze plek dan ook iedere werkzoekende dezelfde inspiratie, maar vooral ook hetzelfde geluk toe dat mij ten deel viel. Want zeg nou zelf, het was ook wel geluk dat ik zo snel een baan vond, zo realistisch ben ik heus wel!

Lees ook Saskia’s eerdere blog Eerste hulp bij werkloosheid 

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden