Elke dag is een nieuwe

Elke dag is een nieuwe

George Habra (58) blogt over hoe afgedankt hij zich voelde nadat hij zijn baan verloor. Toch weet hij positief te blijven.

In september 2016 ben ik door een reorganisatie bij de Makro in Dordrecht als overcompleet bestempeld, dat wil zeggen dat ik na 10 jaar trouwe dienst weg moest. In het begin was ik heel kwaad en had ik het gevoel dat ik als een oud bankstel afgedankt werd. Het enige waar ik aan kon denken is dat ik gezien mijn leeftijd (58 jaar) nooit meer aan werk zal komen.

Andere ogen

Op een dag zat ik alleen thuis en dacht: waarom kijk ik niet met andere ogen naar mijn situatie (als ergens een deur dichtgaat, doet God een andere open). Dus ben ik gaan denken wat ik anders kan doen. Ik heb met mijn coach van Randstad overlegd en mijn competenties in kaart gebracht. De uitkomst was dat ik sociaal ben, met mensen kan omgaan, open ben, leergierig en vier talen spreek. Daardoor ben ik in oplossingen gaan denken en naar andere invalshoeken gaan kijken. Het uitgangspunt is dat ik graag mensen wil helpen en vooral nieuwkomers bij het integreren.

Laat je niet ontmoedigen

Ik ben gelijk gaan studeren. De Basisopleiding coaching en begeleiding bij Scheidegger. Ook ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in die richting. Nu ben ik ben een maatje van een jongen uit Eritrea, ik geef Nederlandse les aan nieuwkomers en ik begeleid een aantal Syriërs in Prinsenbeek. Daarnaast blijf ik solliciteren in mijn oude vakgebied en hoop dat ik ooit uitgenodigd word.
Voor de rest wil ik graag iedereen die in mijn situatie zit zeggen: blijf vooral positief en laat je niet ontmoedigen door de hoeveelheid afwijzingen. Iedere dag is een nieuwe dag!

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden