Blijf bij je plan!

Henk Bouw zoekt zijn droombaan

Henk Bouw blogt over hoe hij door bij zijn plan te blijven snel een nieuwe droombaan vond.

1 september jl. was de eerste dag dat ik echt thuiszat. ‘Echt’ omdat ik maanden eerder al boventallig was verklaard bij de Rabobank, maar ondertussen mijn tijd vulde met een opleiding en tijdelijk werk bij diezelfde bank. In die periode werkte ik ook aan mijn toekomstplan. Ik wilde iets anders dan mijn rol als verzekeringsadviseur. Iets wat beter aansluit bij mijn kwaliteiten en bij mij als persoon. Ik sprak de ambitie uit om fraudeonderzoeker te worden. Wel in de verzekeringsbranche, want daar ligt mijn interesse. Maar eerst wilde ik de wereld zien!

Dip

Ik rolde na een mooie wereldreis direct de WW in. En toen kwam de dip. Geen werk en een droomreis die voorbij was. Ik zag vrijwel geen fraudevacatures. Ik solliciteerde wel maar niet met hart en ziel. Hoe meer tijd verstreek en hoe vaker er een recruiter belde, hoe meer ik ging twijfelen. Moet ik verder kijken dan een fraudebaan? Toch weer tijdelijk bij de bank aan de slag? Omscholen? Ik verdiepte me serieus in de alternatieven, maar dolenthousiast werd ik er niet van. Volhouden dacht ik. Ik heb een doel! Die droombaan komt een keer voorbij.


Droombaan gevonden

En het geschiedde. Een maand geleden was daar ineens de gewenste vacature. Ik reageerde diezelfde dag nog en het wervingsbureau nam gelijk contact op. Of ik een uitgebreide motivatie wilde sturen. En daarna ging het snel. Binnen een week op gesprek en weer een week later kon ik al beginnen. Bij een verzekeraar, op de afdeling speciale zaken. Precies volgens mijn oorspronkelijke plan.

Enthousiasme geeft doorslag

Mijn gouden tip: blijf bij je plan! Geloof in jezelf en ga doen waar je blij van wordt. Laat je niet uit het veld slaan, ook al krijg je een aantal keer een afwijzing. Ik geloof heilig dat dit niet zonder reden gebeurt. Ik solliciteerde bijvoorbeeld op een functie die me heel interessant leek en mocht op gesprek komen. Gaandeweg het gesprek bleek dat een onderdeel van de functie niet op mijn lijf geschreven was. Precies daarom kreeg ik een afwijzing. In het begin was het even zuur, maar ik had er al snel vrede mee. Ik bleef bij mezelf, dit was (nog) niet mijn droombaan. Als het moment daar is, ga er dan voor de volle 100% voor! Kennis en ervaring is belangrijk, maar je enthousiasme tijdens een gesprek geeft de doorslag, daar ben ik van overtuigd.

Bent u werkzoekend en wilt u ook bloggen op Werkblad? Meld u dan aan via redactie.werkblad@uwv.nl.

Blog

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden