Vrijwilligerswerk: de regels

1. Vrijwilligerswerk met behoud van WW: vraag toestemming

Wilt u net als Peter vrijwilligerswerk gaan doen? Bekijk op uwv.nl wat de regels voor het doen van vrijwilligerswerk zijn met behoud van uw WW. Wilt u vrijwilligerswerk doen? Vraag dan vooraf toestemming bij UWV. Dat doet u door een aanvraagformulier in te vullen en te versturen via uw Werkmap.

2. ANBI of SBBI

De organisatie waar u vrijwilligerswerk wilt doen, moet een ANBI of SBBI zijn: een Algemeen Nut Beogende Instelling of een Sociaal Belang Behartigende Instelling. Dat kan een museum, een sportvereniging of bijvoorbeeld een zangkoor zijn.

3. Vergoeding vrijwilligerswerk

De vergoeding voor vrijwilligerswerk is maximaal € 4,50 per uur. Voor jongeren is dat € 2,50. Per maand mag het niet meer dan € 150 zijn. Per jaar niet meer dan € 1.500. Een reiskostenvergoeding telt mee.

4. Vrijwilligerscentrale

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Kijk op de site van een vrijwilligerscentrale bij u in de buurt. Daar zijn alle vacatures verzameld. Zo krijgt u een goed beeld van wat er mogelijk is.

5. Themawebinar over vrijwilligerswerk

In het webinar ‘Van vrijwilligerswerk naar een vaste baan’ krijgt u tips en hoort u alles over de voordelen van vrijwilligerswerk en wat het u kan opleveren. Ook hoort u meer over welke soorten vrijwilligerswerk er zijn en hoe u vrijwilligerswerk vindt dat bij u past. Bekijk dit themawebinars op www.onlineseminar.nl/uwv.