Slim vacatures zoeken: tips en trucs

Tips om slim vacatures te zoeken

Het gaat goed met de economie. Als werkzoekende merkt u dit waarschijnlijk wel aan de hoeveelheid beschikbare vacatures. Maar hoe vindt u daartussen de vacatures die bij u passen? En hoe doet u dit op een snelle en handige manier? 7 tips en trucs om slim vacatures te zoeken.

1. Zoek naar vacatures op werk.nl

Maak een zoekopdracht aan op werk.nl. Om zoekopdrachten op te slaan, moet u ingelogd zijn. Zo vindt de vacaturezoeker automatisch vacatures die passen bij uw cv. Voor het beste resultaat vult u 3 gewenste functies in. Zorg dat ze niet te veel op elkaar lijken. Zo verbreedt u het zoekgebied.

2. Ontvang vacatures per mail

Door uw zoekopdracht op een vacaturesite op te slaan, ontvangt u automatisch passende vacatures per e-mail. Dat heet een vacature-alert. Op die manier bent u er altijd snel bij.

3. Zoek gericht in uw vakgebied

Er zijn vacaturesites die helemaal zijn afgestemd op een bepaald vakgebied. Hier kunt u gericht zoeken. Zoals bijvoorbeeld het onderwijs of de bouw. Bekijk het overzicht van vacatures per beroepsgroep.

4. Gebruik uw (online) netwerk

Door uw (online) netwerk te gebruiken, vindt u misschien vacatures die nog niet op een vacaturesite staan. Vertel bijvoorbeeld tijdens een verjaardag dat u op zoek bent naar werk. Laat het ook aan uw netwerk weten via social media. Zet in uw profiel op LinkedIn ‘beschikbaar’. Vacatures worden daarnaast vaak online gedeeld in persoonlijke updates. Houd die dus in de gaten.

5. Volg bedrijven online

We blijven nog even bij LinkedIn. Bedrijven plaatsen hun vacatures niet alleen op hun website, maar vaak ook op hun bedrijfspagina op LinkedIn. Volg dus de pagina’s van de werkgevers waar u graag wilt werken.

6. Volg vakgroepen online

Op LinkedIn staan vakgroepen die u online kunt volgen. Kijk welke vakgroepen aansluiten bij uw kennis en ervaring. Volg deze om te zien of er interessante vacatures zijn. Zo blijft u ook op de hoogte van de ontwikkelingen in uw vakgebied.

7. Gebruik de beroepenkaart

Gebruik de beroepenkaart op werk.nl voor meer informatie over een beroep. U ziet per beroep direct hoeveel vacatures er zijn. En u ziet welke andere beroepen ook interessant zijn voor u. Op die manier verbreedt u uw mogelijkheden.

Bonustip!

Het vinden van vacatures is belangrijk, maar gevonden worden door werkgevers is misschien nog wel belangrijker. Zorg daarom dat uw cv duidelijk en actueel is en gemakkelijk gevonden wordt. Plaats bijvoorbeeld uw cv op werk.nl.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden