1. Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve, online bijeenkomst waaraan u meedoet via uw computer, laptop, smartphone of tablet. Een webinar duurt maximaal een uur. U ziet de presentator in beeld en volgt (live) een presentatie. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen via de chat. Ook kunt u uw mening geven op stellingen of polls. Na afloop van het webinar krijgt u een mail met interessante links en ook een link om het webinar op een later moment nog een keer te bekijken.

2. Welke andere webinars zijn er?

-‘Wat kan ik met Twitter’. In dit webinar leert u hoe u Twitter gebruikt bij het vinden van werk.
-‘Hoe val ik op met mijn cv?’ In dit webinar leert u hoe u met uw cv de aandacht van werkgevers trekt.
-‘Vind een baan met LinkedIn' Leer hoe u LinkedIn kunt inzetten bij uw zoektocht naar werk.

3. Thema webinars

Naast de reguliere webinars verzorgt UWV maandelijks een themawebinar. De themawebinars gaan dieper in op bepaalde onderwerpen, zoals ‘waar zit het werk’. Bekijk alle (thema)webinars op www.onlineseminar.nl/uwv. Alle webinars zijn terug te kijken in het webinar archief.

4. Hoe kan ik deelnemen?

Heeft u een WW-uitkering? Dan ontvangt u tussen de 8e en 12e week een uitnodiging voor de webinars in uw Werkmap. Is dat niet het geval? Meld u dan aan via www.onlineseminar.nl/uwv. Op deze pagina vindt u de agenda van de webinars. Deze agenda wordt regelmatig aangepast.

5. De gouden tip van Richard

‘Op werkloosheid rust nog een taboe. Mensen schamen zich. Mijn tip is: kruip uit je schulp. Laat anderen weten waar je naar op zoek bent. Misschien hebben ze nu niet meteen iets voor je, maar in de toekomst wel. En dan weten ze je te vinden.’