Omgaan met ontslag

Een verhuisdoos met kantoorartikelen erin

Ontslagen worden is altijd een heel vervelende gebeurtenis. Ook al ligt de schuld niet bij uzelf. Als u bijvoorbeeld door een reorganisatie of faillissement uw baan verliest. Veel mensen schamen zich en verzwijgen het ontslag liever bij een volgende sollicitatie. Maar doe dit vooral niet. Het roept juist vragen op als er een tijdsperiode mist op uw cv. Bent u ontslagen door een reorganisatie of faillissement? Noem dit kort op uw cv. Bijvoorbeeld als ontslag om economische redenen.

Economische redenen 

Wil de werkgever tijdens een sollicitatiegesprek meer weten over een ontslag om economische redenen? Geef dan antwoord maar houd het kort en zakelijk. Houd uw emoties over het ontslag voor uzelf. U kunt natuurlijk best zeggen dat u het jammer vond, maar praat niet negatief over uw vorige werkgever of over de mensen die wel mochten blijven. Bekijk het positief: het ontslag zorgt weer voor nieuwe kansen, zoals het sollicitatiegesprek waar u voor uitgenodigd bent.

Andere reden?

Het kan ook zijn dat u zelf ontslag heeft genomen omdat u zich niet prettig voelde binnen het bedrijf. Of dat uw contract niet verlengd werd omdat u niet in het team paste of het werk niet aankon. Wees hier ook eerlijk over tijdens een gesprek. Over uw ontslag praten hoeft niet bij voorbaat negatief te zijn. Het is juist positief als u vertelt wat u van uw ontslag heeft geleerd of voortaan anders gaat doen. Bijvoorbeeld dat u zich anders wilt gaan opstellen of denkt dat u beter in een heel andere branche past. Door hierover te vertellen komt de werkgever er juist achter wat uw min- en pluspunten zijn. En of deze bij de functie aansluiten. Ook als u een keer ontslagen bent, kunt u nog steeds een heel interessante kandidaat zijn voor een ander bedrijf!

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden