Tips en tools die helpen bij het vinden van werk:

1. Tip van Marcella: geef niet op

‘Toen ik werkloos was, kreeg ik best veel afwijzingen op sollicitaties. Dat was teleurstellend. Je gaat twijfelen aan jezelf. Toch moet je niet opgeven. Blijf positief. De economie trekt aan, dus houd vol!’

2. Proefplaatsing

Heeft u kans op een baan, maar twijfelt de werkgever of u het werk aankunt? Dan is een proefplaatsing misschien een goede oplossing. U gaat dan twee maanden werken bij een werkgever, met behoud van uw uitkering. Hierdoor krijgt u de kans om ervaring op te doen en u te bewijzen in de functie. Als dit goed gaat, biedt de werkgever u een baan voor minimaal 6 maanden. Kijk voor meer informatie op uwv.nl.

Gerelateerde artikelen

3. Training Succesvol naar Werk

De training ‘Succesvol naar Werk’ van UWV helpt u om uw kans op werk te vergroten en ondersteunt u bij het vinden van een baan. De rode draad in de training is eigen regie en persoonlijke ontwikkeling. Wat kun je, wie ben je, wat wil je en wat is je eerste stap? Hoe ga je je presenteren en hoe ga je dat aanpakken? De training bestaat uit 10 halve dagen, verspreid over 3 maanden. In een groep gaat u onder begeleiding van een adviseur werk aan de slag met verschillende onderwerpen. Bent u nog niet uitgenodigd voor de training ‘Succesvol naar Werk’ en wilt u deze graag volgen? Neem contact op met uw adviseur werk.

4. Plaatsingsfee

Intermediairs, zoals uitzendbureaus, kunnen een plaatsingsfee aanvragen als zij voor u een baan vinden. De hoogte van deze 'bonus' hangt af van de lengte van uw contract. Voorwaarde: u heeft een WW-uitkering en u bent op uw eerste werkdag 50 jaar of ouder. Kijk voor meer informatie over de plaatsingsfee op uwv.nl.