1. Wat is #JouwBaan?

Twitter organiseerde samen met UWV op 24 april de online banenmarkt #JouwBaan. Op deze dag brachten werkgevers hun vacatures met de hashtag #JouwBaan onder de aandacht van werkzoekenden.

2. Webinar ‘Waar zit het werk’

In het webinar ‘Waar zit het werk’ van UWV leert u over de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kijk om de webinar te volgen op 24 april op ols.nl/uwv.

3. Tips van Sander voor #JouwBaan

  • ‘Check van tevoren wat jouw mogelijkheden zijn. Misschien is een proefplaatsing met behoud van je uitkering wel mogelijk? Vermeld dit dan in een tweet. Zo denk je meteen met de werkgever mee.’
  • ‘Natuurlijk verwijs je tijdens de online banenmarkt naar je LinkedIn-profiel. Zorg dat je profiel klopt en er goed uitziet. Maar denk ook aan je andere social media. Werkgevers checken altijd even je Facebookpagina. Dus let goed op wat je hier allemaal op zet. Tegenwoordig zoeken ook veel mensen een baan via Instagram.’

Meer tips? Of een vraag aan Sander over de Online Banenmarkt? Dat kan! Tijdens #JouwBaan is hij van 10.00 tot 11.00 uur bereikbaar via Twitter onder de hashtag #VraaghetSander.

Leestip: wilt u zich voorbereiden op #JouwBaan? Lees dan meer over solliciteren via social media op werk.nl.