Denkt u erover na om te gaan emigreren? Deze tips kunnen helpen:

1. Vraag u af: waarom wil ik emigreren?

Een van de belangrijkste tips die Luchino meegeeft is: emigreer niet zomaar, emigreer met een goede reden. Denk goed na over de vraag waarom u wilt emigreren. Neem geen overhaaste beslissingen. Zo voorkomt u dat u er later misschien spijt van krijgt.

2. Bezoek de Emigratiebeurs

De emigratiebeurs vindt dit jaar plaats op 13 en 14 februari in de Expo in Houten. Dit is de grootste beurs in Europa voor mensen die willen wonen en werken in het buitenland. In de drie beurshallen staan ruim 150 stands. U komt er in contact met verschillende buitenlandse werkgevers. Dit jaar is het thema ‘Frankrijk’.

3. Verdiep u in het land

Om er zeker van te zijn dat een land of gebied bij u past, is het handig om eerst het land goed te leren kennen. Praat met de lokale bevolking en verdiep u in de cultuur.

4. EURES kan u helpen

Neem contact op met EURES, een Europees banennetwerk. Zij kunnen u meer tips geven. Ook helpen ze bij het vinden van werk in het buitenland. Weet u niet wat u allemaal moet regelen voor vertrek? Neem contact op met de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Zij kunnen uitgebreide informatie geven.

5. Leer de taal

Weet u al zeker naar welk land u wilt verhuizen? Doe van te voren een taalcursus. Het maakt communiceren een stuk makkelijker, waardoor u zich sneller thuis zult voelen.