Tips van Marianne om een baan te vinden:

1. Vertel over de regelingen

‘Er zijn goede regelingen voor werkgevers die een 56-plusser willen aannemen. Laat dit weten aan de werkgever. Bij mij gaf het de doorslag.’ De werkgever kan van de Belastingdienst een bonus krijgen als hij een WW’er aanneemt van 56 jaar of ouder. Dit heet de mobiliteitsbonus. Het is een premiekorting van maximaal € 7.000 per jaar. Een proefplaatsing is een kans om een bedrijf te leren kennen. En de werkgever te laten zien wat u kunt.

2. Wees origineel

Marianne nam een transparant mapje mee naar het gesprek. ‘Ik wilde daarmee laten zien dat ik open en eerlijk ben.’ In het mapje zat haar cv en de sollicitatiebrief. Maar ze stopte er ook informatie in over de regelingen voor 56-plussers. Dat vond haar werkgever handig én origineel.

3. Denk mee met het bedrijf

‘Ik wist dat er een achterstand was in de administratie. Daar deed ik mijn voordeel mee. Probeer te achterhalen waar het bedrijf om vraagt en speel daarop in.’

4. Benoem kwaliteiten

‘Ik ben nauwkeurig; dat is belangrijk in mijn werk. In het gesprek benoemde ik mijn kwaliteiten.’ Wat zijn uw kwaliteiten en wat heeft de werkgever eraan?

5. Zoek hulp

Marianne vond het lastig om nieuw werk te vinden. Dat maakte haar soms moedeloos. ‘Mijn UWV-adviseur Ellen zei dan dat ik positief moest blijven en de moed niet moest opgeven. Zij vertelde me ook over de regelingen voor 56-plussers. Ik voelde me erg gesteund door haar. Zoek iemand die je kan helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.’