De proefplaatsing

Vier handen maken met puzzelstukjes een puzzel compleet.

Een proefplaatsing is een goede kans om een bedrijf te leren kennen. En de werkgever te laten zien wat u kunt.

Werkvloer

Is er weinig werk in uw beroepsgroep? Maar wilt u de handen graag uit de mouwen steken in een andere sector? Of heeft u weinig ervaring omdat u arbeidsongeschikt bent en is het daardoor moeilijk om werk te vinden? Met een proefplaatsing kan een werkgever die twijfelt eerst een tijdje bekijken hoe u functioneert op de werkvloer. En of u in het team past. Voordat hij definitief besluit u aan te nemen. Ook vergroot u zo uw kansen op een nieuwe baan. U kunt laten zien wat u kunt. En u doet werkervaring en contacten op.

Proefdraaien

U kunt maximaal twee maanden 'proefdraaien' bij een werkgever. In de uren van de proefplaatsing hoeft u niet naar werk te zoeken. Als de proefplaatsing aan beide kanten bevalt, dan neemt de werkgever u zes maanden of langer in dienst. U krijgt tijdens de proefplaatsing geen salaris, maar behoudt uw uitkering.

Meer weten? Lees meer over proefplaatsingen op uwv.nl.

Flexibel contract? Dit zijn uw rechten!

Wie zoekt naar een baan, krijgt vaak eerst een aanbod voor een flexibel contract. Dan kunt u te maken krijgen met de Wet arbeidsmarkt in balans, ofwel de WAB. Wat moet u weten van de WAB? Lees meer

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden