Het traject ziet er zo uit:

1. stap 1

Voor een InnovatieBaan begint u bij uzelf. Wat zijn uw kwaliteiten? Wat is uw toegevoegde waarde? Als dat een lastige vraag voor u is, volg dan een PTW-workshop.

2. stap 2

Van welke nieuwe baan droomt u? Wat heeft u te bieden: extra omzet, kostenbesparing, een klant uit uw netwerk? Waarom bent u degene die ze moeten hebben? Meld u met uw ideeën aan via het inschrijfformulier.

3. stap 3

InnovatieBanen bekijkt uw idee. Is het geschikt, dan krijgt u een persoonlijke coach. Samen gaat u een plan opstellen om na te gaan of uw idee haalbaar is. U formuleert een mooi aanbod voor de werkgever. De coach helpt u waar het nodig is. Bijvoorbeeld met uw presentatie.

4. stap 4

U presenteert uw plan bij het bedrijf. Is de werkgever enthousiast? Dan kan UWV u een InnovatiePlaatsing (zie stap 5) verstrekken. Samen bespreekt u uw doel voor de eerste maanden. Dit moet een meetbaar resultaat zijn.

5. stap 5

U bent weer aan de slag! U werkt 3 of 4 maanden met behoud van uitkering. Haalt u het afgesproken resultaat naar tevredenheid? Dan neemt de werkgever u in dienst. De InnovatiePlaatsing wordt dan omgezet in een echte baan. Soms is een idee meer geschikt voor een eigen bedrijf. U kunt dan met hulp van UWV onderzoeken of u voor uzelf kunt beginnen. U leest hierover op werk.nl.